Зеленський призначив послом у Болгарії фахівчиню з сексології без дипломатичного досвіду

Новий тиждень – новий політичний скандал

Президент Володимир Зеленський призначив нового посла у Болгарію. Дипломатичну місію очолила гештальт-терапевтка Олеся Ілащук. Відповідний указ про призначення під номером № 880/2022 вже опублікований на сайті Офісу президента.

Як зазначають ЗМІ, Ілащук не має жодного дипломатичного досвіду роботи і раніше не працювала на державних посадах.

Пані посол уже встигла взяти участь у спільній нараді послів України, яка проходила 22-25 грудня у Києві та Миколаєві.

Чому на найважливішу дипломатичну посаду у країну, з якою Україна має досить тісні зв’язки, (а особливо під час війни), призначається людина, яка не має жодного стосунку до дипломатії – залишається лише здогадуватися.

У своєму Facebook Ілащук зазначила, що вона клінічний психолог і сексолог-консультант. Вона закінчила історичний факультет Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, ВОППДП “Український Гештальт Інститут”, а також вивчала курс МВА у Бізнес-школі МІМ. Ввечері 25 грудня амбасадорка заблокувала доступ до своєї сторінки.

В одному з профілів у соцмережах Ілащук називає себе “фахівчинею з питань обробки дорогоцінного каміння” – вона є випускницею антверпенської Вищої ради з питань діамантів (HRD Antwerp).

За даними сайту Youcontrol, з 2010 по 2015 року пані посол обіймала посаду керівника ювелірної компанії “Джемма”. До жовтня 2021 року вона також була зазначена серед співзасновників компанії.

Відомо, що ця компанія фігурувала у кримінальній справі колишнього директора Калинівського ринку Івана Ринжука щодо звинувачення у відмиванні коштів.

З 2015 по листопад 2016 року Олеся Ілащук була керівником ТОВ “ДІДЖІТАЛ-ПК ЛТД”, яке займається гуртовою торгівлею комп’ютерами та програмним забезпеченням.

В одному із відео для компанії Estet за 2020 рік Ілащук розповідає, що їй 45 років і вона працює методами гештальт-підходу, сімейної терапії, провокаційної терапії, а також методами сучасного гіпнозу.

Це нагадує нещодавній скандал с фахівчинею з кінології і гіпнозу Юлією Каждан, яку було призначено директоркою “Довженко-Центру”.

Дивіться відео за темою: РЕЙС “БАХМУТ-ВАШИНГТОН”. ЗСУ ТРЕБА РАКЕТИ – ГЕНЕРАЛИ США | Хроніка 43-го тижня

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *