“Показати незламність наших міст”: у Харкові створюють календар із військовослужбовицями (Відео)

Готову продукцію передадуть волонтерам для продажу, гроші підуть на допомогу ЗСУ

Жіночі образи фронтових міст у фотографіях. У Харкові створюють календар із військовослужбовицями. Авторка проєкту – кореспондентка агенції Міноборони України “Армія інформ”. На фотосесії була і кореспондентка “5 каналу” Оксана Нечепоренко. 

Замість пікселів – вишиванка. Військовий однострій Надія Замрига змінює лише на час фотозйомки. Вона має відтворити Львів – місто, де навчалася сама та нині вчиться її донька. Створити потрібний образ Надії допомагають колежанки.

“Місто Львів – це аристократ, інтелігент, це, на мою думку, найвишуканіше місто України, і ще мені хочеться бути на нього схожим. Такою ж аристократкою-інтелігенткою, але на сьогоднішній день дуже войовничою. Я красива?” – розповідає начальниця служби зв’язків 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Надія Замрига.

Ще кілька деталей – і Надія готова до роботи з фотографами.

Авторка фотопроєкту – Оксана Іванець – військова, пресофіцерка та нині кореспондентка агентства “Армія інформ”. Вона надихнулася жіночими образами фронтових міст, які створила художниця Наталія Лещенко. До участі у проєкті Оксана запросила жінок-військових із різних підрозділів.

Світлана у війську 12 років. Нині служить у 14-й бригаді разом із чоловіком, старшим сином та племінниками. Цей підрозділ разом серед інших брав участь у визволенні Харківщини від окупантів. Світлані випало відтворювати Суми. Каже, має там багато друзів та нагоди відвідати місто поки не було.

“Весь сенс полягає в тому, щоб показати незламність наших міст. В принципі любе місто, яке б зараз ми не взяли – маленьке, велике, воно є незламним перед ворогом. Тут в першу чергу я показувала незламність і готовність до оборони. Я готова оборонятися і, я так думаю, місто Суми теж готове оборонятися”, – каже військовослужбовиця 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Світлана.

У перший день зйомок учасники відтворили 6 образів фронтових міст. Мультиплікаційні – до реальних жінок “приміряла” гримерка проєкту Алла Гіхонг. Говорить, найскладнішою виявилася Чорнобаївка, саме її для себе обрала авторка проєкту.

“Трошки змінили концепцію, бо нам здається, що так можна ще цікавіше обіграти. На референсі обличчя повністю загримоване. Ось такий варіант, коли половина нутра якась, можливо, – це жіноче обличчя, а половина – ось така”, – каже гримерка Алла Гіxонг.

“Це образ мене до війни, такої, як я була, такої, як я б хотіла бути, а це образ такий, як я зараз. Я б хотіла нести смерть москалям. Я цього робити не можу, але я працюю на інформаційному фронті”, – пояснює авторка проєкту Оксана Іванець.

Харків, Маріуполь, Херсон. Загалом у планах – 12 образів непереможних українських міст. З оброблених фото створять календар і постери. Вже готову продукцію передадуть волонтерам для продажу. А виручені кошти планують витратити на потреби Збройних сил.

Оксана Нечепоренко, Антон Авіжас, Харків, “5 канал”

Нагадаємо, “5 канал” передав бійцям на Харківщину рації, куплені за кошти з продажу календарів “без цензури”.

Нещодавно уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець похвалився, що придбав собі календар “Без цензури” і вже отримав його.

Календар можна купити тут: Скандальний збір на ЗСУ: як придбати календар “Без цензури” від “5 каналу”

Задонатити на зв’язок для бійців ЗСУ можна одним зі способів:

Дивіться також: “Не лише в красі наша сила”: генерал Залужний підписав резонансний календар “5 каналу” – відео

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *