Як проходить відбудова будівель на визволених територіях Харківщини – включення (Відео)

Під окупацією залишаються 2% регіону

Під окупацією все ще залишаються 2% Харківської області. Про це повідомив під час пресконференції голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. На визволених територіях нині проводяться роботи з відновлення комунікацій та утеплення будівель. Але лишаються населені пункти, які можливо буде відновити лише після закінчення війни. Кореспондентка “5 каналу” Оксана Нечепоренко побувала на пресконференції. 

Під окупацією в Харківській області надалі залишаються 29 населених пунктів. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Нині на деокупованих територіях триває розмінування та відновлення інфраструктури, понівеченої ворожими обстрілами. Пріоритетні об’єкти – ті, які забезпечують життєдіяльність населених пунктів. Нині майже всюди відновлено критичну інфраструктуру. 

Відремонтовано та запущено понад пів тисячі котелень, на 80% поновлено електропостачання та на 75% – газопостачання. Нині проводять роботи з відновлення житлових будинків та освітніх закладів. 

Там ставлять вікна, двері, відновлюють фасади. Та частину споруд можна буде відбудувати лише після війни через значні руйнації.  

“У нас зруйновано по області близько 14 тисяч об’єктів, з них 8 тисяч – це житлові об’єкти. З них 3 тисячі – це багатоповерхівки. 4 тисячі– це приватний житловий фонд. Усі ми знаємо про Ізюм, про Вовчанськ, про Балаклею, якщо ми беремо менші нас пункти від Ізюма і до території Донецької області, вони є невеликі, але вони зруйновані вщент, не залишилось жодного цілого будинку і люди бажають туди повертатися і це вже буде відбудова нова після перемоги”, – заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, напередодні Синєгубов повідомив, що російські окупанти вдарили по Харківщині 10 ракетами.

Читайте також: росіян та інших ворогів треба вбивати, просто вбивати – Залужний

Дивіться також відео на тему: Наступ ворога – цієї зими. Херсон під вогнем. Махорка для орків з СРСР. 295 день

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *