“Спартани”, “Посейдони”: яку допомогу Фонд Порошенка й небайдужі українці вже придбали для ЗСУ (Відео)

Кошти на необхідну техніку Фонд Порошенка зібрав разом із небайдужими українцями

Машини “Шилд”, “Спартани”, а також пікапи, пічки-буржуйки, банні комплекси, зимова форма, спальники – це частина допомоги, на яку українці спільно з Фондом Порошенка змогли зібрати кошти і волонтери Фонду вже доставили її на фронт.

Про те, як ця допомога рятує життя українських воїнів, в ексклюзивному інтерв’ю на “5 каналі” розповів п’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко.

“В першу чергу допомагають наші воїни, бо ми маємо унікальний діалог. Тому ми намагаємося бути принаймні першими, хто якісно відповідає на запити Збройних сил України”, – сказав п’ятий президент.

“У 79-й бригаді третій “Шилд” був уражений протитанковою ракетою. Той, хто знає, про що я говорю, – шансів вижити навіть у танку дуже мало. І жоден БТР проти прямого влучання “Корсару” чи “Стугни”, чи “Джавеліна” не має шансів залишитися. На жаль, ми маємо загиблого. Бо ракета влучила в двері, і нашого бійця, який сидів прямо напроти дверей, цими дверима придавило. Але ніхто більше всередині броньованого “Шилду” не загинув. Всі залишилися живими, ніхто не був навіть поранений”, – розповів політик про можливості техніки.

Він зауважив, що “Шилди” розкуплені на роки вперед.

“Ми уважно розглядаємо позицію щодо того, щоб розмістити нове замовлення”, – додав Порошенко.

Також, за його словами, частина “Спартанів” уже в Україні.

“Я вже його випробував, перед Новим роком. Фантастичні швидкісні якості, легка алюмінієва броня. Те, що зараз нам не вистачає для наступу. Причому це ж позиція для наступу. Це не просто підвезти на лінію фронту когось. Це на гусеничному ходу. Ми вже законтрактували більше 15-ти цих машин”, – повідомив п’ятий президент.

Він зауважив, що попри здорожчання цих машин, Фонд Порошенка використовує всі можливості, щоб знайти і привезти сюди додаткові “Спартани”.

Порошенко також розповів про “Ошкоші” – потужні тягачі, найбільші військові траки в світі – 8х8, для перевезення надважких західних систем артилерійського вогню.

П’ятий президент також додав, що вже завезено 35 “Посейдонів”, – за його словами, вони вже працюють по всій лінії фронту.

“Спеціалізація – артилерійська розвідка. Окрема бригада 15-та, вітання бригаді! Позиції окремих розвідбатів оперативних командувань від 132-го командування десантно-штурмових військ і закінчуючи Оперативним командуванням “Південь”. Прийняли рішення 54-й, ну коротше – всім”, – розповів Порошенко про те, хто вже встиг отримати машини.

“І в артилерійські бригади зараз вони теж поступають. 17-та танкова, дякую, Кривий Ріг. Готується і для забезпечення танкових позицій”, – зауважив він.

“Додатково до цього сотні і сотні радіостанцій, додатково до цього сотні і сотні кадриків. Додатково до цього вже тисячі буржуйок були підготовлені. Десятки тисяч одиниць зимової форми. Додатково до цього якісь там унікальні речі”, – сказав Порошенко.

Але ключова фішка – це контракт, з якого вже третина поставлена. Це є унікальні артилерійські тягачі ДАФи повної прохідності, які дуже полюбилися на фронті, і за ними стоїть черга.

“Це 50/50. Значна частина сплачена моїм Фондом. Але по цілій низці проєктів – і по “Посейдонам”, і по “Спартанам”, і по “Ошкошам”, по всьому – це 50/50 із вами”, – звернувся п’ятий президент до українців.

Читайте також: Порошенко відправив на ремонт пошкоджений на Донбасі броньовик Shield, який врятував життя восьми українським десантникам

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Порошенко на безпековому форумі у Галіфаксі.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *