Біля Бахмута українські армійці щодня відбивають до 20 атак ворога – Генштаб ЗСУ (Відео)

За весь час ворог просунувся на Бахмутському напрямку максимум на 5 кілометрів

Навколо Бахмута у Донецькій області українські сили щодня стримують до 20 атак окупаційних військ рф. Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

За його словами, на Бахмутському напрямку рф зосереджує основні зусилля.

“Навколо Бахмута українські сили щодня стримують до 20 атак противника, які під прикриттям вогню артилерії наполегливо наступають на позиції наших військ”, — розповів Громов.

Він зазначив, що для зосередження артилерійського вогню на Бахмутському напрямку окупанти зменшили кількість обстрілів позицій українських військ на Херсонському та Запорізькому напрямках.

Бахмут залишається однією з найгарячіших точок на фронті. Кремлівський режим уже понад півроку намагається взяти місто. зс рф кидають на це величезні сили, не зважаючи на жодні втрати, проте домогтися вирішального успіху їм досі не вдалося.

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, захоплення Бахмута має для російських окупантів символічне значення. В ефірі телемарафону Сирський розповідав, що призначалися шість-сім термінів, коли окупанти мали захопити це місто, але щоразу українські військовослужбовці знищували ворога, зривали його плани. Щоразу ворог починав знову, змінював командувачів, війська, нарощував чисельність військ, але за цей час він просунувся на максимум п’ять кілометрів.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли про втрати росіян під Бахмутом.

Також, ПВК “вагнер” відіграє ключову роль у боях за Бахмут. Бойовики кидають у бій погано навчених новобранців. Їх використовують як витратний матеріал, щоб уберегти командирів та вищі чини, які віддають накази з укриттів.

Дивіться відео за темою: “Бахмут 100% відвоюємо. Ми знаємо, як воювати взимку, у них таких не залишилося” – “Невигадані історії”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *