Поїсти і допомогти пораненим: у Києві відкрилася палянична “Захисник” (Відео)

Частину прибутку власники закладу передаватимуть на будівництво реабілітаційного центру для військовослужбовців

Смачно поїсти і допомогти в реабілітації поранених. Паляничну “Захисник” відкрили на Подолі. Там пропонують спробувати традиційні українські страви. Частину грошей від продажів передаватимуть на будівництво реабілітаційного центру для захисників, яких покалічили на фронті російські міни і снаряди.

Такий вигляд має інтер’єр нового київського закладу “Захисник”. На стінах картини з нашими незламними військовослужбовцями, а тут “Джавелін” і використані гільзи, з яких зробили карту України.

У паляничній відвідувачі можуть спробувати традиційну українську кухню, зокрема вареники та паляниці. А частину прибутку власники закладу передаватимуть на будівництво реабілітаційного центру для військовослужбовців, які отримали серйозні поранення.

“Кожен відвідувач відразу стає благодійником, який є дотичним до реалізації цього реабілітаційного хабу. Вони можуть не лише замовляти страви, а й тим самим залишати кошти для того, щоб захисники наші приходили і могли безкоштовно поїсти”, – пояснила співвласниця закладу “ХАБ Захисник” Ганна Максимчук.

Реабілітаційний центр побудують на Київщині. Там бійці зможуть поспілкуватися з побратимами, психологами, а також знайти роботу.

“Наші захисники потужні. І навіть після отриманих поранень, після ампутацій, вони мало потребують психологічної реабілітації. Найбільше – це, звичайно, навчитися у новому тілі, отримати роботу”, – каже військовослужбовець ЗСУ, співорганізатор реабілітаційного центру “Захисник” Олексій.

Вчиться жити у новому тілі й Сергій Позняк. Військовослужбовець підірвався на міні, під час штурму Кремінної, на Луганщині. Каже, що таких центрів нині справді бракує.

“Ветеранам ніде поспілкуватися, ніде поділитися своєю проблематикою, знайти рішення. Просто поспілкуватися. А такі місця просто необхідні, щоб люди не стресували, щоб вони знаходити виходи з якихось ситуацій, бачити якісь можливості, започатковувати бізнеси”, – розповідає Сергій Позняк.

Та поки поранені бійці можуть спілкуватися з побратимами і в паляничній. Невдовзі тут запустять школу кухарів, де захисники вчитимуться готувати разом з українськими зірками. Реперка Альона Альона теж завітала до нового київського закладу.

“Рада бути тут. Тут ще й антураж такий, знаєте, сама атмосфера. І те, що зараз на відкритті так багато захисників, це так важливо. Є можливість зайвий раз сказати їм дякую”, – зауважила українська реперка Альона Альона.

Соціальне містечко для поранених бійців планують відкрити вже наступного року.

Віталій Залевський, Микола Чеботарьов, “5 канал”

Читайте також: Солодкий бізнес із Херсона: як подружжя переселенців змогло відкрити кондитерську у Вінниці 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: як підприємці підлаштувалися до відключень електрики.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *