росія може вдатися до нової атаки на інфраструктуру України ще до кінця цього року – Зеленський

З кожним таким ракетним ударом росія лише глибше заганяє себе у глухий кут, наголосив президент

росія, імовірно, може вдатися до нової атаки на інфраструктуру України ще до кінця цього року. Про це у новому зверненні заявив президент Володимир Зеленський. Наголосив, що з кожним масованим обстрілом країна-агресорка лише дедалі більше посилює майбутню відповідальність за скоєний терор.

“З кожним таким ракетним ударом росія лише глибше заганяє себе у глухий кут. Ракет у них стає дедалі менше. Натомість статус найбільшого терориста у світі ще довго матиме наслідки для росії та її громадян. І кожна ракета тільки закріплює, що все це має завершитися трибуналом. Саме так і буде.

Залишилося два дні цього року. Можливо, ворог іще раз спробує зробити так, щоб Новий рік ми зустрічали в темряві. Можливо, окупанти планують черговими ударами по наших містах змусити нас страждати. Але хоч би що планували вони, ми знаємо про себе одне: ми вистоїмо. Обов’язково. Виженемо їх. Без сумнівів. І вони нестимуть покарання за цю страшну війну. Максимальне”, – наголосив Зеленський.

Читайте також:Пошкоджені об’єкти енергетики: Галущенко розповів про ситуацію з електропостачанням у регіонах

Нагадаємо, 29 грудня голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про перші пуски ракет рф на Сумську область.

Як повідомляв 5.ua, ППО збивала ракети над Київщиною та Чернігівщиною. Також ліквідували російську ракету над Сумщиною. Над Чорним морем біля Миколаївщини збили 5 ракет. У Львівській області працювало ППО. На Вінниччині та Житомирщині теж працювала ППО.

Нагадаємо, у селі Степове на Одещині уламки крилатої ракети влучили в житловий будинок. 

Також, відомо про два пошкоджені житлові будинки в Дарницькому районі столиці. Пошкоджено промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик у Печерському районі. Відомо про трьох потерпілих у столиці, зокрема 14-річну дівчинку.

Як повідомляв 5.ua, у Київському метро стались перебої зі світлом. На Одещині та Дніпропетровщині почали застосовувати екстрені відключення світла. У Львові 90% міста – без світла.

Нагадаємо, 21 ракету збили підрозділи ППО над Одещиною.  Над Києвом знищено 16 ракет. Захисники українського неба під час повітряної атаки 29 грудня збили 54 російські ракети. 

Також, в “Укрзалізниці” повідомили про затримку п’яти потягів через знеструмлення внаслідок російських обстрілів.

Як повідомляв 5.ua, у селі Івано-Франківської області російська ракета прилетіла у приватний будинок. 

Дивіться відео за темою: путінські “салюти”: ракетна атака по Україні – марафон “Незламна країна”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *