Від 24 лютого Київ пережив 52 повітряні атаки російської армії: підсумки воєнного 2022 року від КМВА (Відео)

Український Київ стоїть і стоятиме!

Сумарна тривалість сигналу повітряної тривоги в Києві від початку повномасштабної агресії росії – майже місяць. Майже місяць кияни мусили провести в укриттях і бомбосховищах. Про це, підбиваючи підсумки 2022 року, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

“2022 рік став найстрашнішим роком у новій історії Києва – столиці вільної і незалежної України! Від 24 лютого, з початком повномасштабного вторгнення, агресор доклав усіх зусиль, аби захопити місто. Але Київ вистояв, а ЗСУ відігнали рашистів від столиці. Тоді ворог вдався до “повітряного геноциду”, який триває і досі”, – написав посадовець у Telegram.

Він повідомив, що станом на 30 грудня росіяни здійснили 52 повітряні атаки на місто. Пошкоджено понад 600 будівель. Значних руйнувань зазнала критична інфраструктура Києва.

Починаючи з 24 лютого, війна, розв’язана росіянами, забрала життя 120-ти киян, повідомив посадовець. Серед загиблих – 5 дітей. Поранення дістали 495 мешканців, з них 30 – діти.

“З початку повномасштабного вторгнення в столиці пролунало 638 сирен повітряної тривоги. Загальна тривалість тривог – 693 год. 49 хв. Тобто фактично 29 днів! Цілий календарний місяць у цьому році мешканці міста провели в укриттях та бомбосховищах!”, – наголосив Сергій Попко.

“Столиця України – це її люди. Люди, які загартувалися і стали ще мужнішими. Їх ніщо не зламає. Український Київ стоїть і стоятиме!”, – наголосив начальник КМВА.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/VA_Kyiv/596″]

Читайте також: Які шанси російських військ взяти Київ – прогноз аналітиків ISW

Дивіться також відео на тему: Наступ ворога – цієї зими. Херсон під вогнем. Махорка для орків з СРСР. 295 день

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *