Майже 10 тонн салату олів’є для ЗСУ: до приготування долучилися українські спортсмени (Відео)

Волонтери кажуть, традиційні новорічні смаколики – це мінімум, який можна зробити в тилу, щоби подякувати захисникам

Майже 10 тонн салату олів’є для військових відправили на фронт волонтери, щоб усі захисники відчули смак прийдешнього новорічного свята. Частувати бійців домашніми стравами – це вже давня традиція. Допомагали  волонтерам відомі спортсмени, а за приготуванням спостерігали і кореспонденти “5 каналу”.

На волонтерській кухні – вирує робота: одні – ріжуть ковбасу, інші огірки. 

“Зараз ми переробляємо 150 кілограмів огірків і близько тонни ковбасе, у нас ще все попереду”, – каже волонтерка Валентина.

Усі складники для традиційного новорічного Олів’є шарами вкладають у пластикові відерця.

“Роботи багато, але ми веселий колектив. Ми всі щасливі та задоволені, кожен має свої обов’язки і займається чимось корисним. Наш робочий процес добре організований, тож ми приготуємо чудовий салат “Олів’є”, – розповідає волонтерка Валентина.

Допомагати волонтерам прийшов екс-гравець збірної України з футболу Владислав Ващук.

“Що я тут роблю? Їм ковбасу. Хочеш? Ну, ми сьогодні зібралися, щоб нагодувати наших хлопців  нашим новорічним подарунком – салатом “Олів’є”, – каже футболіст Владислав Ващук.

Готувати домашні смаколики для бійців на свята – це вже давня традиція, кажуть волонтери. 

“Хто що міг пронести то і приносили. Люди приносили ковбаси, яйця, овочі. Ми там на літній кухні варили і нарізали. Відтоді у нас така традиція”, – пояснює заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк.

“Їздив до хлопців  на фронт. Там я зрозумів, що мені потрібно там бути на Новий рік. Я не хотів туди йти з порожніми руками, тому ми почали наша традиція, і тепер це вже стало традицією”, – згадує організатор Юрій Тира.

Торік волонтери приготували для бійців 7 тонн новорічного салату, цього року – побили власний рекорд і нарізали 10 тонн. Машини, завантажені відерцями з олів’є, вже доправили домашній салат до захисників.

“Дякую волонтерам за ці чудові мандарини та салат “Олів’є”. Сьогодні будемо колотить і кушать під новий год”, – каже військовослужбовець ЗСУ Володимир.

Волонтери кажуть, традиційні новорічні смаколики – це мінімум, який можна зробити в тилу, щоби подякувати захисникам за те, що тримають оборону. 

Світлана Ткачук, Київ, “5 канал”

Читайте також: Новорічне диво в умовах війни: як волонтери готують подарунки для дітей-переселенців – сюжет

Нагадаємо, у Києві не скасовуватимуть комендантську годину на час святкування Нового року, жодних масових великих заходів у місті не буде.

Читайте також: ялинку у воєнному стилі облаштували у Миколаєві.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Біля ялинки 2023-й не зустрічатимуть? Чи хочуть українці новорічного дерева в Києві

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *