Склад з боєкомплектами московитів висадився у повітря, а на рф знову “розквітла бавовна”: як минула 314 доба повномасштабного вторгнення (Відео)

За минулу добу демілітаризували ще 750 росіян

Не буде спокою окупантам на українській землі. Поки на Донеччині у Макіївці досі розбирають завали з мертвими рашистами, Сили оборони України знищили склад із боєкомплектом у Сватовому на Луганщині. Відео показав Центр стратегічних комунікацій ЗСУ. Пишуть, що наші військові протягом двох тижнів спостерігали, як загарбники звозять туди своє добро і тоді завдали точного удару. Спецпідрозділ 92-ї бригади відмінно спрацював по цьому складу з БК.

Самі винні у своїй смерті. У міністерстві нападу рф хочуть покласти відповідальність за знищених окупантів у Макіївці на так звану “днр” і самих мобілізованих. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни. Аналітики стверджують, що так військове керівництво країни-терористки намагається відмежуватися від цього провалу. Експерти констатують, що окупанти не здатні самостійно убезпечити свій особовий склад. Тому й обрали нову тактику – навмисно покладатися на терористів з окупованої Донеччини, щоби вийти чистими з води. 1 січня Центр стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердив, що в новорічну ніч у тимчасово окупованій Макіївці підсмажили близько 400 загарбників, ще 300 були поранені. російське керівництво факт удару визнало, але традиційно занизило кількість жертв. Заявили про 63 загиблих.

А тим часом солдатські вдови, як називають себе самі росіянки, відразу вийшли на мітинг на підтримку майбутньої мобілізації. Знову скавучали про помсту і те, що весь світ проти країни-терористки, забуваючи додати, що це саме їхні чоловіки вдерлися з війною до чужої країни.

“Бавовна” квітне у Новому Осколі, що в Бєлгородській області на росії. Центр Стратегічних досліджень ЗСУ із посиланням на свідчення місцевих мешканців повідомляє про пожежу на військовому об’єкті. Звісно ж, тамтешня влада все заперечує, вигадуючи нові побрехеньки, однак очевидці зазначають, що чули звуки вибухів боєкомплекту.

Війна у прямому етері, буквально. Під час чергового прямого включення іноземного журналіста російські окупанти влучили по місту Дружківка на Донеччині. Щонайменше одна людина загинула та одна поранена через ракетний удар. Також зруйнована льодова арена. І вкотре рашисти накривають вогнем і воюють проти мирних міст і людей, брешучи при цьому про знищення військової техніки.

Як і брешуть про мало не щоденні захоплення Бахмуту на Донеччині. Однак, за інформацією британської розвідки, прорив окупантів там малоймовірний. росіяни виснажені і не матимуть сил для прориву української оборони ще кілька тижнів, кажуть у розвідці. У середині грудня активність окупантів на Бахмутському напрямку досягла свого піку. Зараз загарбникам бракує належної підтримки та координації. Через це майже всі їхні атаки провальні, і вони вже зазнали значних втрат. У Міноборони Британії додають, що за останні десять днів Україна відправила значне підкріплення на захист Бахмуту, що робить прорив окупантів ще примарнішим. Підтвердив імперські наміри москолоти щодо Бахмуту і речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. Каже, що росіяни не полишають надій захопити місто, тому концентрують там свої наступальні дії. Не зупиняють московитів і численні втрати. Однак, попри все, ситуація залишається під контролем українських підрозділів.

“Головного ворог не зміг досягнути, як і в попередні дні, завдяки мужності, героїзму, самовідданості і навченості та згуртованості Сил оборони, ЗСУ, Нацгвардії, прикордонників, підрозділи яких воюють на Бахмутському напрямку. Ворогу не вдалося прорвати нашу оборону і вийти на оперативний простір і далі намагатися окупувати нашу Донеччину”, – наголосив речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий.

А от про деокупацію українських територій повідомляти потрібно вчасно і за фактом. Як наголосила речниця оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, говорити про визволення острова Потьомкінський на Херсонщині зарано. За її словами, військові лише відзначили факт встановлення прапора. Відео зі встановленням українського стяга було оприлюднене у мережі минулої доби. Острів Великий Потьомкінський розташований між лівим та правим берегом Дніпра біля Херсона.

“Встановлення прапора – це сигнал для ворога, що ми працюємо, що земля наша, що це все Україна, і нагадування про незворотність тих процесів, які ми запланували. Але говорити про звільнення ще зарано. Треба усвідомлювати, що такі проголошення можуть суттєво вплинути на розвиток подальшої ситуації військової операції. Тому зауважте, що військовий говорить про те, що встановлений прапор не говорить про звільнення абсолютне”, – запевнила керівниця Об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталя Гуменюк.

Про визволення українських земель від окупантів щодня турбуються наші Збройні сили. За минулу добу демілітаризували ще 750 росіян. Загалом знищених ворогів уже понад 108 тисяч. Також Сили оборони відмінусували 12 танків і БМП рашистів. Знищили і по 1 реактивній системі москолоти та системі протиповітряної оборони. Доліталися і ще 3 російських безпілотники. Як і ще 1 вертоліт КА 52. І українськими дорогами вже не поїдуть 10 одиниць автомобільної техніки загарбників.

Олена Рибінська, “5 канал”

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли, скільки рашистів знищили під Бахмутом у новорічну ніч. 

Дивіться також відео за темою:  чому московити чіпляються за Бахмут і як тримаються ЗСУ під цілодобовим шквальним вогнем.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *