На Донецькому напрямку вдалося утримати позиції навколо Авдіївки та продовжити контрнаступальні дії – Залужний

Також генерал наголосив, що важкі бої ведуться на рубежі Сватове – Кремінна

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний првідомив, що провів першу в новому році телефонну розмову з генералом Марком Міллі, а також, що на Донецькому напрямку нам вдалося утримати позиції навколо Авдіївки та продовжити контрнаступальні дії.

“Сьогодні провів першу у новому році телефонну розмову з генералом Марком Міллі, головою об’єднаного комітету начальників штабів США. Розповів про зміни в оперативно-стратегічній обстановці, передусім в наземному та повітряному просторах України”, – розповів Залужний.

Також, генерал наголосив, що важкі бої ведуться на рубежі Сватове-Кремінна.

“Важкі бої ведуться на рубежі Сватове-Кремінна, а також у напрямку Лисичанська. Найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ. Там ворог фактично по трупах своїх намагається просуватися вперед, але підрозділи Сил оборони ціною надзусиль стримує ворожий наступ”, – повідомив головнокомандувач ЗСУ.

Він зазначив, що ситуація на кордоні з республікою білорусь повністю контрольована.

“На Донецькому напрямку нам вдалося утримати позиції навколо Авдіївки та продовжити контрнаступальні дії. Ми надійно тримаємо оборонні рубежі на Запорізькому напрямку і докладаємо зусиль для захисту від ворожих обстрілів Херсона, передусім мирних мешканців та обʼєктів критичної інфраструктури міста. Ситуація на кордоні з республікою білорусь повністю контрольована”, – розповів генерал.

Залужний зазначив, що з 31 грудня по сьогоднішній ранок противник завдав 14 ударів крилатими ракетами і застосував 94 дрони-камікадзе типу Shahed-136.

“З 31 грудня по сьогоднішній ранок противник завдав 14 ударів крилатими ракетами і застосував 94 дрони-камікадзе типу Shahed-136. Подякував генералу Міллі за надані за його активного сприяння зенітні ракетні комплекси іноземного виробництва. Сьогодні вони рятують життя насамперед цивільних громадян України”, – написав він. 

“Ми також обговорили потреби Сил оборони для продовження боротьби з агресором. Я високо ціную лідерство генерала Міллі в наданні Україні військової допомоги. Взаємна довіра та спільне бачення допомагають підвищувати спроможності українського війська обороняти мирні міста і села нашої держави, що є гарантією безпеки в усій Європі”, – підсумував Залужний.

Як повідомляв 5.UA, авіація ЗСУ 18 разів ударила по районах зосередження ворога і його ЗРК – Генштаб ЗСУ.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 

“Бавовна” в тимчасово окупованому Криму: московити “невдало покурили” біля військової частини – Денисенко.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *