Шмигаль: уряд спрямує конфісковані в банків рф $17 млрд на відновлення зруйнованого житла людей

Прем’єр-міністр зазначив, що саме є першим пріоритетом

Денис Шмигаль розповів, що Україна планує найближчим часом розпочати відновлення зруйнованого житла людей за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків. Про це повідомляє “Укрінформ”.

Він нагадав, що в держбюджеті на нинішній рік закладено 35,5 млрд грн для Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Це – будівництво та ремонт громадських будівель, об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення житлом ВПО.

“Уже найближчим часом розраховуємо розпочати відновлення за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків – на спецрахунку вже є для цього 17 млрд грн. Перший пріоритет – зруйноване житло людей”, – наголосив прем’єр.

За його словами, частиною великої відбудови буде залучення в українську економіку іноземних інвестицій, тому цього року Україна мусить завершити розпочаті переговори щодо страхування військових ризиків для іноземних інвесторів.

“Усередині країни пріоритетом є створення максимально сприятливих умов для інвестування. Зокрема, спрощення підготовки та реалізації проєктів державно-приватного партнерства. А також мінімізація вимог до інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями та подальше спрощення дозвільно-ліцензійних умов”, – заявив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль повідомив, яких втрат зазнала економіка України через війну.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 

Як проходить відбудова зруйнованих об’єктів Харківщини.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *