Україна з лютого створила електронну систему управління військами, над якою Пентагон працював десятиліттями, – WSJ

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

“Delta — система збору, обробки та відображення інформації про ворожі сили, координації сил оборони, а також забезпечення ситуаційної обізнаності за стандартами НАТО. Саме вона дозволила Україні отримати перевагу над чисельно переважаючою, але незграбною армією РФ”, – зазначає видання.

Експерти наголошують, що українська система поки що далека від складнішого аналога США, однак західні фахівці кажуть, що успіх України у створенні цієї системи “дає Заходу цінні уроки, особливо щодо необхідності експериментувати та залучати невійськових експертів”.

Технологічно підковане населення України оновило техніку партизанської війни для цифрової епохи, пишуть у WSJ. Військові модифікують дрони для скидання гранат на позиції противника, солдати-добровольці адаптують свій досвід для автоматизації нарахування зарплат на передовій. А українські програмісти оновили систему, яку військові називають Delta, щоби надавати командирам розвідувальні дані з поля бою в режимі реального часу, отримані з безпілотників та від інформаторів з тимчасово окупованих територій.

Україна планує розробити безпілотники класу “повітря-повітря”, які зможуть збивати іранські “шахеди”.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/ukraina-z-lyutogo-stvorila-elektronnu-sistemu-upravlinnya-viyskami-nad-yakoyu-pentagon-pratsyuvav-desyatilittyami-wsj

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *