Єрмак поговорив з Салліваном: обговорили зусилля щодо енергобезпеки України

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

“У межах постійного діалогу з американськими союзниками Андрій Єрмак поінформував співрозмовника про актуальну ситуацію на фронті та можливі дії ворога у найближчі місяці”, – йдеться в повідомленні.

За словами керівника Офісу президента, дуже важливо, щоб партнери України й далі надавали дієву підтримку в забезпеченні оборонних потреб нашої держави для відповідного реагування на майбутні виклики.

Єрмак також нагадав слова Зеленського, сказані за результатами зустрічі з Байденом у Вашингтоні, щодо важливості створення дієвого повітряного щита для України. Адже, руйнуючи ракетами та дронами-камікадзе енергетичну систему нашої країни, Росія прагне  використати холод як зброю масового ураження проти мирних громадян. 

Згідно з інформацією, співрозмовники обговорили подальшу координацію в питанні гарантування енергетичної безпеки України.

8 грудня 2022 року адміністрація президента США Джо Байдена провела зустріч із керівництвом енергокомпанії, під час якої вони обговорили можливі варіанти допомоги енергетичній інфраструктурі України.
13 грудня 2022 року Сполучені Штати Америки відправили Україні першу партію енергетичного обладнання для підтримки енергоінфраструктури України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/ermak-pogovoriv-z-sallivanom-obgovorili-zusillya-shchodo-energobezpeki-ukraini

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *