Росіяни не будуть обстрілювати Лавру, але можливі провокації, – Княжицький

Про це заявив нардеп Микола Княжицький в етері Еспресо.

“Колись Лавра була центром українського життя і монахи були основою українського патріотизму. Потім це все було віддано росіянам і перетворено на їхню філію – це абсолютно ганебно. Ясно, що вони можуть вчиняти якісь провокації, але сподіваюсь, що до цього не дійде і наші спецслужби працюватимуть ефективно”, – сказав він.

Нардеп додав, що українці для цього не дають жодних приводів, бо вони хочуть жити у власній країні з власною церквою та мовою і підтримувати свою сильну армію.

“Путін же сказав про велике різдвяне перемир’я. Не думаю, що вони наважаться нищити видатну культурну пам’ятку світу. Але чекати від них можна всього чого завгодно. Вони хочуть, щоб нас взагалі не було і чинять геноцид українського народу. Їх ніщо в цьому не зупиняє”, – підсумував Княжицький.

1 грудня 2022 року Свято-Успенську Києво-Печерську лавру зареєстрували як монастир у складі ПЦУ. Міністр культури Олександр Ткаченко зауважив, що вся територія Лаври – державна власність.
31 грудня ієрархи УПЦ (МП) провели останню службу у Трапезній церкві.
31 грудня 2022 року на території Києво-Печерської лаври священнослужителі УПЦ (МП) востаннє зібралися на релігійну зустріч зі своїми парафіянами. 
Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” попередньо заявляв, що від 1 січня більше не діятиме договір оренди церквою Московського патріархату двох головних храмів Верхньої Лаври. Мова про Успенський собор та Трапезну церкви. У неділю, 1 січня 2023 року, представників Української православної церкви Московського патріархату не допустили до храмів Верхньої лаври. Вони молилися у Нижній.
Митрополит Епіфаній, глава Православної церкви України, звершить Богослужіння з нагоди Різдва Христового 7 січня в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. 
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив про перехід Успенського собору та Трапезної церкви Києво-Печерської лаври до держави.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/rosiyani-ne-budut-obstrilyuvati-lavru-ale-mozhlivi-provokatsii-knyazhitskiy

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *