Про зміну срср на Третій Рейх: у столиці презентували історичну драму “Щедрик” – включення (Відео)

Фільм знімали в копродукції України та Польщі

Історичну драму під назвою “Щедрик” презентували у столиці. Стрічку знімали у копродукції Україна та Польща. І розповідає вона історію трьох різних родин: українців, поляків та євреїв, яких об’єднало спільне горе – зміна репресивної машини срср на каральну систему Третього Рейху. На презентації стрічки побував й кореспондент “5 каналу” Юрій Пугач.

Так, родини однаково відчули на собі як утиски Третього Рейху, так і карального режиму срср. Українська родина прихистила дітей, батьки яких стали жертвами окупантів і виховує їх як своїх рідних. Лейтмотивом у стрічці лунає легендарний “Щедрик” Миколи Леонтовича, завдяки якому маленька українка Ярослава намагається помирити увесь світ і слова якого намагаються стерти з її пам’яті.

Фільм знімали в копродукції України та Польщі. У ньому також грають актори з Німеччини. Фільм уже побував на кількох фестивалях за кордоном. На одному з таких у Нігерії він отримав головну нагороду. А от українці можуть переглянути на широких екранах історичну драму “Щедрик” вже від сьогодні.

“Всі, хто дивиться кіно, кажуть – дуже-дуже відповідає тому часу, який ми зараз маємо і що в нас є. Це важливо, все-таки, знати свою історію, але ще непоганий акторський склад. Я дуже люблю всіх своїх героїв і варто прийти подивитися на роботу наших українських акторів, особливо на дітей. Там є і польські актори, і німці. Я думаю, що ця історія буде цікава всім, і навіть дітям”, – сказала режисерка-постановниця Олеся Моргунець-Ісаєнко.

Виконавиця головної ролі, акторка Яна Корольова зауважила: “Це історія про сім’ї, які пережили Другу світову війну, про те, що відбувається з нашими українцями, і вони не втрачають віру. Вони вірять, що це колись минеться і все буде добре. І я вважаю, що українцям дуже важливо знати цю історію, щоб вона у майбутньому не повторювалася”.

Читайте також: Претендент на “Оскар”: у кінотеатрі Києва показали драму “Клондайк” – про що вона

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: ПАЛЯНИЦЯ. Як українська жінка помстилася російським окупантам

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *