Радянські килими для песиків: як можна допомогти перезимувати собачим притулкам – сюжет (Відео)

Зараз у харківському центрі поводження з тваринами близько чотирьох сотень собак

Старим радянським килимам знайшли застосування у харківському центрі поводження з тваринами. Їх збирають, аби утеплювати собачі буди. Килимами обшивають стіни, підлогу та вхід. Кажуть вони гарно зігрівають, адже у своєму складі мають вовну.

Нормана евакуювали з Куп’янська. Його власниця втратила будинок, та виїжджати без собаки не погоджувалася. Умовили, пообіцявши, що Норман до вирішення житлового питання господарки перебуватиме у притулку.

“Це домашній собака, він прожив зі своєю власницею. Йому 2 роки і 6 місяців, він маленький хлопчик, ще трішечки підросте. Просто нас попередила власниця, що його у вольєрі варто тримати одного, бо він не дуже знаходить спільну мову з іншими собаками та котами”, – розповідає речниця Харківського центру поводження з тваринами Ольга Голубєва.

Зараз у харківському центрі поводження з тваринами близько чотирьох сотень собак. Більшість із них, на відміну від Нормана, власників не мають, або ж їх і не було, або загинули під обстрілами. Живуть чотирилапі у спеціальних вольєрах на три-чотири пожильці. Але у морози ці будиночки потребують утеплення.

“І обмороження можуть бути і вплоть до загибелі. В тих собак, в яких немає підшерстку, вони вимерзають. Даже посилене харчування для них не є спасінням”, – пояснив лікар ветеринарної медицини Харківського центру поводження з тваринами Олександр Стільковський.

До повномасштабної війни у центрі поводження з тваринами заохочували харків’ян приносити старі речі для утеплення вольєрів. Нині ж пропонують приносити радянські килими.

“Килими ще досить міцні, вони ще прошиті, вони шерстяні, вони прошиті з цього боку і тому собака його не так швидко розірве. Стандартний килим розміром 180 см на 200 см підходить повністю на утеплення однієї нашої будки”, – пояснила Ольга Голубєва.

Збір килимів оголосили місяць тому. І швидко наповнили склад скарбом, який зберігався у коморах без діла.

“Їх тут більше сотні, тому що десь на 100 чи 110 ми вже збилися з підрахунку, люди везли килими та килимові доріжки”, – підсумувала Ольга Голубєва.

На скільки вистачить зібраних килимів залежить від погоди та мешканців притулку. Адже декому з чотирилапих не до вподоби така радянська розкіш. Щойно застелені вони їх роздирають та викидають на двір.

Оксана Нечепоренко, Антон Авіжас, Харків, “5 канал”

Читайте також: Облаштували “Пункт незламності” для звірів і прихисток для тварин-переселенців: як живе нині Київський зоопарк

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Їх шукають у розбитих селах: як опікуються безпритульними тваринами у прифронтовому Краматорську

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *