Попри тиск, російським окупантам навряд чи вдасться оточити Бахмут найближчим часом – британська розвідка

ЗСУ контролюють шляхи постачання. У розвідці додали, що частина боїв велася за входи до 200-кілометрових тунелів соляних шахт, що проходять під районом

Попри тиск, росії навряд чи вдасться оточити Бахмут найближчим часом, оскільки українські сили зберігають стабільні глибокі оборонні рубежі та контролюють шляхи постачання. Про це  заявила британська розвідка у вівторок, 10 січня.

Розвідка повідомила, що за останні чотири дні російські сили та бойовики “вагнера” здійснили тактичний наступ на Соледар та, ймовірно, контролюють більшу частину населеного пункту.

“Соледар знаходиться за 10 кілометрів на північ від Бахмута, захоплення якого, ймовірно, продовжує залишатися головним оперативним завданням росії”, – сказано в повідомленні розвідки в Twitter.

У розвідці додали, що частина боїв велася за входи до 200-кілометрових тунелів соляних шахт, що проходять під районом.

“Обидві сторони, ймовірно, стурбовані тим, що їх можуть використовувати для проникнення в тил”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за даними Донецької ОВА, Бахмут було зруйновано на 60%. Наразі ЗСУ вдалося відкинули росіян за межі міста – на попередні позиції.

Дивіться також: “вагнерівці” не знають, що відбувається під Бахмутом, тому мруть там пачками – Афанасьєв

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *