“Світло, найбільш імовірно, відключатимуть також у світло-сірих зонах графіка” – YASNO

Сергій Коваленко зазначив: генерація не збільшиться, а споживання росте

Генеральний директор компанії YASNO написав, що обсяги обмежень зараз такі, що світло, найбільш імовірно, відключатимуть і у світло-сірих зонах графіка. Про це повідомляє Сергій Коваленко у Facebook.

“Обсяги обмежень зараз такі, що світло, найбільш імовірно, відключатимуть у світло-сірих зонах графіка. Це складно прийняти після тривалого часу без відключень, але така наша нова реальність зараз. Генерація не збільшиться, а споживання росте. То той самий дефіцит стає більшим”, – зазначив він.

Також Сергій Коваленко розповів, як розподіляється електроенергія між споживачами.

“Сьогодні отримав запитання, як розподіляється електроенергія між споживачами. Отож, розповім. Розподілом світла на всіх користувачів займаються диспетчери операторів системи розподілу. Їм доводять до відома обмеження, з якими працює енергосистема в конкретний момент часу. Планують, зазвичай, на добу вперед. Але за ситуацією стежать у режимі реального часу”, – написав він.

Генеральний директор компанії YASNO зауважив, що найпершою задачею із забезпечення в диспетчерів є підключення критичної інфраструктури.

“Найпершою задачею із забезпечення в диспетчерів є підключення критичної інфраструктури. Ці об’єкти мають бути заживлені безперервно, вони – найбільш пріоритетні. Це лікарні, пожежки, комунальні підприємства. Зазвичай вони споживають близько 25-30% від загальних обсягів”, – розповів Коваленко.

Він розповів, що зазвичай між обсягами для населення і бізнесами є баланс.

“Далі потрібно збалансовано розподілити решту електроенергії між побутовими споживачами і бізнесами. Тут у хід ідуть черги і групи. Зазвичай між обсягами для населення і бізнесами є баланс. Але от на новорічні свята населення не відключали саме через те, що відключили бізнес. І коли об’єми споживання бізнесу та промисловості зростають, вони мають такі ж пропорційні обмеження, що й населення”, – зауважив генеральний директор компанії YASNO. 

“Тому, як говорили в жовтні, до кінця березня треба бути готовими до будь- яких ситуацій”, – підсумував Сергій Коваленко.

Як повідомляв 5.UA, через холод в Україні почались аварійні відключення електрики – “Укренерго”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 

як користуватися генератором – рейд ДСНС.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *