На найближчому засіданні Рада позбавить мандатів ще 4 депутатів від опзж – Арахамія

За словами голови “слуг” у парламенті, це рішення не можна буде оскаржити в судах

Голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія анонсував, що на наступному засіданні парламенту ще чотирьох нардепів від опзж позбавлять депутатських мандатів. Про це він написав у своєму Telegram.

За його словами, це відбудеться у конституційний спосіб, тому позбавлені мандата нардепа не зможуть оскаржити це рішення у судах.

“Ми всіх пам’ятаємо і нікому нічого не пробачимо. Ця історія обов’язково матиме продовження. Але все буде згідно з законом і Конституції України”, – зазначив Арахамія.

Як повідомляв 5.UA, вчора, 10 січня президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства медведчука, козака, Кузьміна та Деркача. 

Нагадаємо, у квітні 2022 року Служба безпеки України затримала віктора медведчука. За звинуваченням у держзраді йому загрожувало до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. За поданням ДБР суд наклав арешт на рухоме й нерухоме майно кума путіна, а також на його активи.

У вересні, під час процесу обміну полоненими, арештованого ексочільника нині забороненої проросійської опзж було віддано росії в обмін на 200 українських героїв. Голова ОП Єрмак тоді запевнив, що медведчук уже дав слідству всі необхідні покази. Так унаслідок обміну одіозний політик опинився в Туреччині. Пізніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що віктор медведчук вирушив із Туреччини до росії.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Василь Стус і Віктор Медведчук: адвокат чи прокурор? | Машина часу

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *