“Ворог намагається прорвати оборону”: як ЗСУ нищать окупантів на Запоріжжі (Відео)

рашисти гатять як із землі, так і з повітря

Зо два десятки населених пунктів на Запоріжжі ворог обстріляв лише за минулу добу. За даними Генштабу ЗСУ, найбільше потерпають громади Василівського та Пологівського районів. Щоденно у зведеннях – Оріхів, Гуляйполе, Мала Токмачка та Білогір’я. Важка ситуація й на передовій. Із настанням холодів окупанти намагаються протиснути українську оборону. Але дістають потужну відсіч.

Консерви на лінію фронту українським захисникам доставляють волонтери. Кажуть, продуктів вистачає. Але на передовій не завжди є можливість готувати.

“Готувати люди не можуть, тому що одразу вони відкривають свої позиції. Тому треба щось маленьке, щоб одразу можна було з’їсти, дуже енергетичне, і знов іти в наступ і бой”, – пояснює військовий волонтер Станіслав Стойков.

Бої тут майже не припиняються. Вороги гатять як із землі, так і з повітря.

“З використанням “Градів”, а так само “Ураганів”, касетними боєприпасами, от тільки прийшли, вчора вночі фосфорними, сьогодні заходять літаки, відпрацьовують”, – розповідає військовослужбовець ЗСУ “Лев”.

Із настанням холодів активізувалися диверсійно-розвідувальні групи противника. Військові кажуть, ворог намагається прорвати українську оборону. Діють як малими групами, так і за допомогою техніки.

“Намагаються прорвати нашу оборону, висилають дрібно-диверсійні групи, ДРГ, заходять до наших хлопців у тил, і працюють, намагаються прорвати тил. Шукають слабкі місця на наших позиціях, де можна прорвати оборону”, – зауважує боєць “Плаха”.

56-річний боєць на позивний “Плаха” – у мирному житті – фермер. Ще на початку бойових дій на українському сході воював в АТО. Потім повернувся до своєї справи. А з початком повномасштабного вторгнення знову взявся за зброю.

“Рухаємося уперед. Не так, як хотілося б, але рухаємося. Не дуже швидко, але впевнено”, – наголошує “Плаха”.

Канонада на передовій не вщухає ні на мить. Військовослужбовець на позивний “Поляк” показує журналістам свій особистий трофей – автомат Калашникова нового зразка. Каже, відібрав в окупанта в бою.

“Пішли працювати, як зазвичай, нарвалися на засідку, був бой, ми перемогли, як завжди, і отримав манесенький подаруночок від “русского мира”, який тепер працює проти них…”, – радіє військовослужбовець ЗСУ.

Позивний “Поляк” військовий отримав за свою минулу роботу. Останні шість років, після служби в зоні АТО, він працював у Польщі. Там уже заснував власну будівельну компанію і мав “карту побуту”, але вирішив повернутися з-за кордону у складний для рідної країни час:

“Бо я є українець! Не міг зробити по-іншому, нема вибору!”

Усі хлопці на передовій вірять у скоріший наступ та обов’язкову Перемогу України над окупантом.

“А тільки Перемога, й по другому не буде. Ми на своїй землі, і боронимо свою землю”, – додає “Поляк”.

З передової Запорізької області, Денис Розенков, Дмитро Дубіна, “5 канал”.

Нагадаємо, ЗСУ фіксують підготовку росії до нового масованого ракетного обстрілу України. За даними українських сил, він може статися найближчим часом. 

Дивіться також: суровікіна не понизили. Іде заміна статусу нападу: не СВО, а війна, – Олексій Мельник

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *