США про ситуацію в Соледарі: жодні успіхи росії не зможуть змінити хід війни (Відео)

Держдепартаменті очікують, що битва продовжиться і що обидві сторони продовжуватимуть атакувати та зазнавати втрат

Жодні тимчасові успіхи, здобуті росією на полі бою, не можуть змінити хід війни. Водночас битва за Соледар продовжиться й обидві сторони продовжуватимуть атакувати та зазнавати втрат. Про це заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс.

Відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати ситуацію в Соледарі, де все ще тривають бої між силами ЗСУ та російською армією, Прайс наголосив, що головною причиною, через яку битва за Соледар потрапила до заголовків найбільших світових ЗМІ, стали не підтверджені заяви представників кремля про успішне просування, що здійснюється ціною величезних людських жертв серед російських військовослужбовців.

“Ми вже давно не чули, щоб російські сили виявлялися в змозі принаймні претендувати на додатковий поступ, попри великі втрати. Українські сили з їхнім контрнаступом, що розпочався минулого року, були надзвичайно ефективними у зупинці наступу, вони відтіснили російські війська, відвоювали тисячі квадратних миль території”, – наголосив Прайс.

У Держдепартаменті очікують, що битва продовжиться і що обидві сторони продовжуватимуть атакувати та зазнавати втрат.

“Але жодні додаткові успіхи росії, навіть ті, за які доводиться платити такими великими втратами, особовим складом і технікою, ніколи не зможуть змінити хід війни. Жодне тактичне просування не зможе виправити стратегічну невдачу, з якою зіткнулися президент путін”, – сказав він.

Нагадаємо, у Міноборони повідомили, що росіяни розпочали потужний штурм Соледара. російські загарбники зосередили біля Соледара найкращі підрозділи “вагнера”.

Дивіться також: росія готується до затяжної війни: найскладніша ситуація в Соледарі – що відомо

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *