Ми розраховуємо, що менш ніж за два роки Україна стане членом ЄС – Шмигаль (Відео)

Найближчими тижнями Україну відвідає делегація Єврокомісії

В українському уряді розраховують закрити всі глави переговорів про вступ та підписати угоду про членство України в ЄС протягом двох років. Таку заяву зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє “Європейська правда”.

Шмигаль зазначив, що є чітке розуміння, що саме і в якій послідовності слід зробити для швидкого вступу України в ЄС.

“Зараз ми завершуємо виконання семи рекомендацій Європейської комісії, які дозволять нам запустити наступні кроки для інтеграції. Також ми маємо проаналізувати відповідність нашого законодавства законодавству Євросоюзу, щоб чітко розуміти обсяг робіт, які потрібно виконати”, – сказав високопосадовець.

Паралельно триватиме підготовка до переговорів про вступ – формування переговорної позиції України, оцінка впливу на сфери економіки, підготовка команди перемовників.

“Далі нас очікує шлях переговорів, який має увінчатися підписанням Угоди про вступ України до ЄС. Ми розраховуємо пройти цей шлях менше ніж за два роки, і тоді Україна стане повноправним членом ЄС”, – заявив Денис Шмигаль.

Він зауважив, що найближчими тижнями Україну відвідає делегація Єврокомісії для проведення міжурядових консультацій – президентка Урсула фон дер Ляєн та понад 10 єврокомісарів для міжурядових консультацій.

“Це буде не лише важливим сигналом подальшої підтримки України у війні, а й продемонструє, що ЄС відкритий до переговорного процесу про вступ України”, – додав прем’єр.

Читайте також: Україна прямує до ЄС: у лютому в Київ приїде велика делегація єврокомісарів – включення

Дивіться також відео за темою:  НАТО та ЄС уперше за 5 років підписали оновлену декларацію про співпрацю – що відомо

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *