Італія надасть Україні батарею ЗРК SAMP/T для посилення ППО – ЗМІ

За даними італійських ЗМІ, таке рішення було прийнято після дзвінка Байдена прем’єрці Італії

Італія передасть Україні батарею ЗРК SAMP/T. Рішення в останні 2-3 дні прийняла особисто прем’єрка Італії Джорджа Мелоні. Про це повідомляє італійське видання RID.

Зазначається, що до цього військові не бажали передавати батарею SAMP/T, адже наразі на озброєнні в Італії є тільки 5 таких батарей, одна з яких розгорнута в Кувейті. 

У той же час, за даними ЗМІ, таке рішення було прийнято внаслідок тиску з Вашингтону. Зокрема, президент США Джо Байден особисто дзвонив прем’єрці Мелоні, щоб переконати її передати батарею системи ППО.

Видання Defense Express високо оцінює ЗРК SAMP/T, зазначаючи, що “це абсолютно цифровий комплекс і потребує лише 14 осіб на ЗРК (fire unit) з чотирма пусковими установками”. Це означає, що питання опанування SAMP/T може бути швидшим за Patriot, а загальна цифровізація та автоматизація європейського ЗРК можливо робить його й значно простішим в експлуатації.

“Водночас навіть незначна кількість SAMP/T може якісно посилити протиповітряну оборону України. Справа в тому, що заявлена дальність перехоплення ракетами Aster 30 аеродинамічних цілей становить 100+ км. І треба ще й зазначити, що Aster 30 – це адаптована до наземного пуску ракета “повітря-повітря” яку глобально переробили MICA, до якої додали першу маршову ступінь та маневрові двигуни, що дозволяють їй активно маневрувати з перевантаженнями до 60 g”, – зазначають в Defense Express.

Читайте також: Британія розглядає можливість передати Україні танки Challenger 2 – ЗМІ

Дивіться також відео: Американські BRADLEY: саме вони знищили найбільшу кількість іракських танків – Селезньов

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *