Ні українська, ні російська сторона не контролюють Соледар – Єрмак про обстановку в місті

Україна зберігає одну мету в цій війні

Ні російська, ні українська сторона не контролюють Соледар, причому ситуація в місті дуже складна. Про це повідомив голова ОП Андрій Єрмак, пише “РБК-Україна” з посиланням на Le Monde.

“Ситуація складна, навіть дуже складна, це Верденська битва ХХІ ст., яка відбувається зараз у Бахмуті та Соледарі. Бої тривають уже кілька місяців, але нашим солдатам вдається утримувати свої позиції”, – заявив він.

росіяни випускають із в’язниць злочинців, які помирають, як тільки дістаються лінії фронту, додав високопосадовець.

“Їхні тіла залишаються позаду… З російського боку багато втрат, набагато більше, ніж з нашого. Ми явно більше цінуємо життя наших солдатів. Але перед нами маса людей, які атакують, атакують, атакують. У Соледарі відбуваються вуличні бої, при цьому жодна зі сторін не контролює місто. росіяни там є, але вони його не контролюють”, – додав він.

Керівник Офісу президента додав, що Україна зберігає одну мету в цій війні – визволення територій, повне відновлення територіальної цілісності країни.

Історична довідка. Верденська битва – битва на Західному фронті у Першій світовій війні, яка тривала з 21 лютого по 19 грудня 1916 року. Відбулася на північ від міста Верден-сюр-Мез, що у Північно-Східній Франції. Найтриваліша та найзапекліша битва Першої світової війни. Втрати кожної зі сторін перевищували 300 тис. осіб. Увійшла в історію як “Верденська м’ясорубка”. 

Читайте також:Завдяки стійкості наших воїнів у Соледарі, ми виграли для України додатковий час і додаткові сили – Зеленський

Дивіться також відео за темою: СОЛЕДАР: втримаємо чи відійдемо? | Марафон “НЕЗЛАМНА КРАЇНА” – 13.01.2023

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *