Доступно про зброю: “5 канал” запускає новий проєкт, де пояснюватиме, чим воюють ЗСУ (Відео)

Прем’єра проєкту відбудеться в суботу, 14 січня, о 19:30, у телевізійному етері

10 хвилин просто про складне. Щодня ми чуємо десятки назв іноземного озброєння, яке надають Україні країни-партнерки, і яке вже на фронті насипає москолоті. Але часто далі самої назви – про особливості та переваги тієї чи іншої зброї, – не всі українці знають. Тож “5 канал” запускає в етер свою “Бомбу Ракету” – новий проєкт, в якому фахово та просто розповідатимуть про сучасне озброєння, нові постачання та як такою зброєю ЗСУ наближають нашу перемогу. Чому глядачам варто побачити новий проєкт, який готуватиме журналістка “5 каналу” Олена Рибінська – у сюжеті “5 каналу”.

Українці одинадцятий місяць живуть у великій війні. І щодня отримують тонни інформації, однак чимало – неперевіреної. Це стосується і нового військового озброєння – потужного й необхідного. Тож на “5 каналі” вирішили запустити новий проєкт “Бомба Ракета” – де розповідатимуть просто про складне.

“Інформації дуже багато, але вона складна, викривлена і т.д. Те, що ми хочемо запропонувати глядачеві, – це про війну, про озброєння, про дуже складне, яке треба вивчати роками. Але ми будемо пробувати подати це просто, простою доступною людською мовою – тією мовою, якою ми з вами спілкуємося на кухні, в сімейному, в дружньому колі – і будемо це подавати ще й красиво”, – розповідає шеф-редакторка “5 каналу” Ірина Герасимова.

Ведуча проєкту – кореспондентка “5 каналу” Олена Рибінська. Регулярно висвітлює у своїх матеріалах військову техніку від країн-партнерок та збирає експертні думки. Нині розширює масштаби роботи. Бо ж і запит на такий інформаційний продукт від глядацької авдиторії є, і особисте захоплення тематикою – також.

“Аби глядачі, які шукають різноманітну інформацію на різних ресурсах, телеграм-каналах, неперевірених сайтах – змогли достовірно отримати в нас. Насправді техніка, яка гамселить рашистів на фронті – вона дуже і дуже цікава. І повірте, буде цікаво про неї слухати, про її особливості і про те, як вона в руках українців нам наближає перемогу”, – каже авторка проєкту Олена Рибінська.

Ідею про новий проєкт, в якому доступно та просто розповідатимуть про техніку – згенерували в редакції “5 каналу”. Бо ж назв та переліків новітнього озброєння – чимало, а подати суху інформацію цікаво – основне завдання для медіа.

“Ми чуємо щодня з телеекранів, що нам дають NASAMS, дають ATAKAMS, дають Marders. Але що стоїть за цими словами, ми не завжди уявляємо. Але хто кмітливіший, має час і може відкрити Вікіпедію чи джерела – може почитати, що там за NASAMS, що там за ATAKAMS. Але погодьтеся, напевно цікавіше і зрозуміліше, коли тобі, по-перше, розкажуть, а тим паче яскрава жінка. І не тільки розкаже – а й покаже”, – пояснює заступник шеф-редактора “5 каналу” Олексій Шевченко.

“Кожен з нас хоче знати, що це за звук, коли ворог атакує наше місто, навіть школярі хочуть знати, коли вони в бомбосховищі, – що це летіло, що це бахнуло, що це було. І ми спробуємо пояснити”, – зазначає шеф-редакторка “5 каналу” Ірина Герасимова.

Прем’єра проєкту відбудеться в суботу, 14 січня, о 19:30, у телевізійному етері. І обов’язково підпишіться на ютуб канал “5-го”, аби завжди отримувати нагадування про нові випуски інформаційної “Бомби Ракети”. 

Тетяна Олійник, Сергій Клименко, Ігор Костюк, “5 канал”

Нагадаємо, Італія надасть Україні батарею ЗРК SAMP/T для посилення ППО

Читайте також: Британія розглядає можливість передати Україні танки Challenger 2 – ЗМІ

Дивіться також відео: Американські BRADLEY: саме вони знищили найбільшу кількість іракських танків – Селезньов

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *