МАГАТЕ розширює свою присутність в Україні, щоб допомогти запобігти ядерній аварії

Пресслужба організації повідомила, що Гроссі відвідає Південноукраїнську та Рівненську атомні АЕС, а також Чорнобильський майданчик

Міжнародне агентство з атомної енергії розширює свою присутність в Україні, щоб допомогти запобігти ядерній аварії. Про це повідомляє глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі у Twitter.

“Я пишаюся тим, що очолюю цю місію в Україні, де ми розгортаємо роботу на всіх АЕС країни, щоб надавати допомогу в забезпеченні ядерної безпеки”, – зазначив він.

Нещодавно пресслужба організації повідомила, що Гроссі відвідає Південноукраїнську та Рівненську атомні АЕС, а також Чорнобильський майданчик.

“Як повідомляє пресслужба організації, Гроссі відвідає Південноукраїнську та Рівненську атомні електростанції (АЕС), а також Чорнобильський майданчик для запуску місій у складі двох експертів МАГАТЕ на кожному з об’єктів. МАГАТЕ вже має постійну присутність до чотирьох експертів на найбільшій в Україні АЕС, Запорізькій АЕС, а група з двох осіб також буде розміщена на Хмельницькій АЕС найближчими днями”, – написали в “Голосі Америки”.

Як повідомляв 5.UA, російські окупанти перетворили ЗАЕС на військову та ремонтну базу – Держатомрегулювання.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

московити скопіювали технічні документи Запорізької АЕС – Ольга Кошарна.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *