Велика Британія допоможе Україні, попри тимчасове послаблення власних сил – командувач генерал Сандерс

Він підкреслив, що поразка росії в Україні “зробить нас безпечнішими”

Передача Україні масштабного пакета оборонної допомоги суттєво посилить військові спроможності ЗСУ – попри тимчасове послаблення самих Збройних сил Сполученого Королівства. Про це заявив командувач британської армії генерал Патрік Сандерс, який водночас наголосив на необхідності відновити боєздатність британських військ якнайшвидше, пише BBC.

“Україна знайде гарне застосування британській допомозі в боротьбі з росією”, – наголосив генерал у внутрішньому зверненні до британських військ.

Він підкреслив, що поразка росії в Україні “зробить нас безпечнішими”.

Водночас, за його словами, передача ЗСУ значної частини військової техніки та боєприпасів також “тимчасово послабить” британську армію. Тому, за його словами, життєво важливо, щоби боєздатність армії була відновлена швидкими темпами.

“Немає сумнівів, що зроблений нами вибір вплине на нашу здатність мобілізувати армію проти гострої й сталої загрози з боку росії та виконувати наші зобов’язання перед НАТО”, – додав він.

Читайте також: Танки, САУ, сотня БТР і не тільки: Британія офіційно оголосила про рекордну військову допомогу для України

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: нова тактика російських окупантів – військовий експерт Петро Черник пояснює.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *