Німеччина закликає створити спеціальний трибунал для покарання керівництва рф (Відео)

Голови МЗС Німеччини і Нідерландів зосередили увагу на депортації українських дітей до росії

Створити спеціальний трибунал для керівництва росії за війну проти України закликала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Разом зі своїм нідерландським колегою Вопке Гукстрою вона обговорила воєнні злочини росіян та механізми покарання винних. 

За словами Бербок, міжнародний трибунал міг би отримати юрисдикцію на розслідування від українського кримінального законодавства. А іноземні партнери можуть надати фінансову підтримку й залучити до процесу своїх прокурорів і суддів.

Голови МЗС Німеччини і Нідерландів зосередили увагу на депортації українських дітей до росії. Обоє зазначили: це цілеспрямована політика кремля, яка має на меті розлучити українські сім’ї та поширити російську пропаганду. Від москви вимагають надати списки депортованих дітей і місце їхнього перебування.

Говорили і про збільшення військової допомоги Києву. Міністр закордонних справ Нідерландів заявив: щоб Україна виграла на полі бою, їй потрібно більше зброї. Зокрема, тривають дискусії про передачу систем ППО і танків.

“Безперечно, воєнні злочини стаються щодня. Але одна з найбільш актуальних проблем – депортація тисяч українських дітей до росії. Цих дітей розлучають з їхніми сім’ями і змушують рости в іноземній країні далеко від дому, часто їм промивають мізки. Така цілеспрямована російська політика руйнує сім’ї і травмує дітей. Це жорстоко і не по-людськи. Дітей, викрадених росією, необхідно якомога швидше повернути до їхньої країни. Вони українці і залишаться українцями. росія має негайно покласти край цій злочинній практиці”, – наголосив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра.

“Звіти про тисячі українських дітей, яких росія незаконно викрала на окупованих територіях і віддала на всиновлення, неприйнятні. Разом із Нідерландами ми працюватимемо над розслідуванням воєнних злочинів, а також над подальшою допомогою Україні. Ми вже відправили різні типи техніки, зокрема, гаубиці – це був важливий крок уперед, коли все ще точилися дискусії, чи надавати Україні важку зброю. Я також вдячна за поставку “Гепардів” і “Мардерів”. Зараз ми на іншому етапі, тому, як і раніше, об’єднаємо свої зусилля для підтримки Києва”, – запевнила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Дивіться також відео: ДАВОС-2023: очікується виступ ОЛАФА ШОЛЬЦА – хороші новини для ЗСУ? / Олексій Гончаренко

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Велика Британія ухвалила рішення передати свої танки Challenger 2 до України. Першу партію з чотирьох машин – негайно. Водночас Польща вирішила передати Україні роту танків Leopard 2, однак цього вона не може зробити без дозволу Німеччини.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *