Місія МАГАТЕ розпочала роботу на Рівненській АЕС (Відео)

Незабаром фахівців розмістять і на Чорнобильській та Хмельницькій АЕС

Місія МАГАТЕ запрацювала на Рівненські атомній електростанції. Її особисто відвідав очільник відомства Рафаель Ґроссі. Зустрівся з керівництвом станції та українськими високопосадовцями.

Ґроссі зазначив: представники агентства гарантуватимуть безперебійну роботу об’єкта і ядерну безпеку на час війни. Це здійснюватимуть у тісній співпраці з “Енергоатомом” та персоналом самої АЕС.

Напередодні голова МАГАТЕ також побував на Південноукраїнській АЕС, де почали роботу представники агентства. Незабаром фахівців розмістять і на Чорнобильській та Хмельницькій АЕС. Відтак, постійна місія МАГАТЕ запрацює на всіх атомних електростанціях України.

“Під час підготовки до мого особистого візиту ми спершу надіслали тимчасову місію на станцію, яка склала звіт. Вони високо оцінили і похвалили неймовірну роботу керівника і всього персоналу, які змогли забезпечити роботу АЕС, попри війну. Це не означає, що немає жодних проблем чи потреб. Є речі, над якими ми можемо працювати разом, і з допомогою українського регулятора створити кращі умови, щоб станція продовжувала функціонувати без труднощів, які виникають під час війни”, – сказав Рафаель Ґроссі.

Читайте також: В “Укренерго” повідомили, що всі атомні станції України, крім окупованої ЗАЕС, вийшли на планову потужність

Дивіться також відео за темою: Вберегтися не вдасться? Що робити, якщо вибухне Запорізька АЕС, замінована московитами

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *