Авіакатастрофа у Броварах: що розповідають очевидці трагедії – включення (Відео)

Понад пів сотні людей звернулися за психологічною допомогою

В авіакатастрофі у Броварах на Київщині загинуло керівництво МВС: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Вертоліт упав біля дитячого садочка та житлового будинку. Під час трагедії у садку перебували діти та працівники закладу. Станом на тепер усіх евакуювали. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань у складних умовах, не раз залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Про це йдеться в офіційному коментарі відомства. Президент доручив розслідувати всі обставини катастрофи працівникам Нацполіції та іншим уповноваженим органам. На місці трагедії перебуває кореспондентка “5 каналу” Ганна Рибалка.

Так, на місце трагедії приходять жителі міста та очевидці події, які чули гул, бачили пожежу. Вони приносять квіти та іграшки у знак співчуття.

“Різний ступінь важкості, але пацієнти самостійно дихають. У більшості вони перебувають у шоковому стані. Їм надається все необхідна допомога у повному обсязі”, – повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда.

У ДСНС також повідомили, що понад пів сотні людей звернулися за психологічною допомогою.

“Дуже голосно летів, що аж страшно було, потім почула вибух, а потім побачила велике зарево. От у мене дитина сьогодні мала йти у садочок, але вона не захотіла, а я сильно не наполягала”, – розповідає очевидиця Яна.

Очевидиця Анна пригадує: “Я вже прийшла додому, була у під’їзді, почула дивні звуки, ніби їде машина. Це все відбувалося протягом кількох секунд. Потім я почула дуже сильний удар. Я зрозуміла, що щось трапилося, піднялась на 7 поверх, відкрила двері, побачила, що за вікнами нічого не видно, вибігла на вулиця і там дізналася про влучання у садочок.

“Там відтягли автомобілі, щоб пожежні машини змогли заїхати. Через паркан садочка передавали дітей, вони кричали. Ми брали дітей, заводили додому, надавали першу медичну допомогу, записували імена та прізвища, допомагали шукати батьків та вихователів. Діти були у нормальному стані, але трохи налякані, були незначні подряпини та синці”, – повідомив очевидець Гліб.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

ЩО ВІДОМО ПРО ТРАГЕДІЮ У БРОВАРАХ

18 січня близько 8 ранку гвинтокрил ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) з керівництвом МВС на борту зазнав катастрофи.

Вертоліт упав на території дитячого садка. Частина будівлі садочка вигоріла вщент, нині краном розбирають завали.

Унаслідок авіакатастрофи, за попередніми даними, загинули 16 людей, з яких 3 діти. Госпіталізовано 30 осіб, 12 з них діти.

Загинули всі 9 людей, що перебували на борту вертольота, зокрема міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін і державний секретар МВС Юрій Лубкович. Решта загиблих перебували у садочку.

В ОП повідомили, що керівництво МВС прямувало у відрядження в одну з “гарячих” точок. Згодом стало відомо, що вони летіли на Харківщину.

За процедурою, виконувачем обовʼязків міністра МВС стане один з його заступників. Кандидатуру нового міністра повинен внести в Раду премʼєр-міністр, а парламент буде голосувати це рішення. Уряд призначить тимчасового виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ до кінця дня 18 січня.

Офіс генпрокурора розглядає всі можливі версії аварії гелікоптера у Броварах. Катастрофу розслідуватиме комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці.

Свідків падіння гелікоптера в Броварах просять оперативно звернутися в поліцію, це допоможе в з’ясуванні обставин трагедії.

Вертоліт, який зазнав катастрофи, був французького виробництва. У ДСНС розповіли про кваліфікацію екіпажу.

Євросоюз у жалобі разом з Україною: політики ЄС висловили співчуття у зв’язку з трагедією у Броварах.

Дивіться також: Висновки робити поки зарано: КИРИЛО ТИМОШЕНКО та АНДРІЙ НЄБИТОВ про ТРАГЕДІЮ у БРОВАРАХ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *