Столтенберг закликав посилити військову допомогу Україні, адже у війні настає переломна мить – включення (Відео)

Зеленський запевнив союзників в здатності України перемогти, якщо Захід надасть своє сучасне озброєння

Україні потрібно значно більше зброї, адже у війні настає переломний момент. Так вважає генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. На полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі він дав інтерв’ю агенції Reuters. За роботою форуму пильне стежив Михайло Прудник – політолог, керівник міжнародного відділу “5 каналу”.

За словами Столтенберга, путін не демонструє жодного бажання до миру, а тому Київ має перемогти на полі бою. Він просить не зволікати з постачанням важкого озброєння, адже лише воно наблизить справжні переговори. На форумі виступив і президент України Володимир Зеленський. Він запевнив союзників у здатності України перемогти, якщо Захід надасть своє сучасне озброєння. Зокрема, акцентував на важливості танків та систем протиповітряної оборони.

“Нині ми є свідками можливого перелому у війні, але ми повинні пам’ятати, що колись ця війна закінчиться перемовинами. І результат цих перемовин повністю залежатиме від сили на полі бою. Якщо ми хочемо, щоб Україна перемогла як незалежна, суверенна держава – нам варто посилити військову допомогу, яка і наблизить перемовини. Ми почули довгоочікувані заяви від Канади, Сполучених Штатів, Німеччини про надання більш досконалих систем. Але українці потребують більше бронетехніки”, – наголосив генеральний секретар НАТО.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Як повідомляв 5.UA, сучасні танки Leopard 2 і Challenger для ЗСУ: Британії увірвався терпець, а Польщі ще треба вмовити Німеччину.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Німеччина відповіла на пропозицію Польщі щодо розміщення систем Patriot в Україні.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *