Як до росіян ставляться за кордоном – сюжет (Відео)

Вказують росіянам на їхнє місце не лише у Європі

Соромно бути росіянином. Громадяни країни-загарбниці дедалі частіше цураються свого походження. Соромно сказати, що ти московит, коли твоя держава убиває українців. У цивілізованих країнах не забувають нагадати, де місце росіянам. Щоправда, поки що таке відбувається не у всіх державах. І ще не всі москалі ховають свого паспорта з орлом подалі. Але за триколор у людному місці за кордоном шанси отримати прочуханки щораз вищі. І прилетіти може не лише словесно.

російській душі добряче дісталося від польської. Поки що лише словесно. Трапилося це на європейському лижному курорті. москаль приїхав відпочивати, а поляк сказав, що думає про країну-загарбницю. Вказують росіянам на їхнє місце не лише у Європі. Навіть у такій далекій від нас країні, як Австралія. На чемпіонаті з тенісу у двобої зійшлися наша спортсменка і російська. Група підтримки московитки взяла з собою триколори. А ще вбрали футболки із пикою путіна. Українські дипломати діяли негайно.

“Моя гарна знайома була там. Вона розповіла, що вони навіть їй щось викрикували. Вони були дуже недалеко і на всіх екранах можна було бачити. Я зробив заяву, дав кілька інтерв’ю, я був на всіх каналах, на всіх радіо. Підключилася наша діаспора. Ця новина вона стала глобальною, про неї написали СNN, про неї написали у Канаді, Нідерландах, Німеччині та Британії”, – зауважив надзвичайний і повноважний Посол України в Австралії Василь Мирошниченко.

Організатори турніру відреагували. Глядачам заборонили приносити російські прапори на корти. До речі, українка Катерина Байндль таки перемогла росіянку.

“У змаганні беруть участь спортсмени з росії та білорусі. Вони виступають як індивідуальні учасники. Вони не грають під прапорами їхніх країн”, – пояснила віце-прем’єрка штату Вікторія Джастіна Аллан.

Також попри шквал критики росія таки взяла участь у конкурсі Міс Всесвіт. московитка не оминула нагоди, аби дошкулити нашій представниці. Але Міс Україна Вікторія Апанасенко провокації ігнорувала і гідно представила нашу державу. А росіянці тільки те й залишилося, що скаржитися на українку. Підключилися й московські пропагандисти. А українці у мережі теж приготували російській “міс війні та геноциду” відповідь.

Ще повільно, але світ цурається росіян. Наприклад, отримати візу до ЄС московитам не просто. І вони самі це визнають. Асоціація туроператорів московії попередила, що отримати “шенгенку” тепер можна щонайбільше на рік. Більше – зась. А документи розглядатимуть значно довше.

“Посилилися вимоги. Очевидно, що доведеться надавати документи. Наприклад, коли відбудеться поїздка. Тобто квитки. Щиро кажучи, консульські працівники уміють діяти за принципом “суворими, але справедливими”. І зараз ми бачимо ці обмеження у дії”, – повідомила виконавча директорка ГО “Європа без бар’єрів”, експертка з управління кордонами та міграцією Ірина Сушко.

Утім заборонити повністю в’їзд до ЄС росіянам не вийшло. Хоча всі країни спілки, які мають кордон із московією, закрили його і віз московитам не дають. Але у Євросоюзі ще залишаються держави, які шукають “хороших росіян”.

“Ми не повинні перегнути палицю, наприклад, запровадивши заборону на видачу віз 144 мільйонам росіян”, – казав міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг.

Для Австрії така позиція цілком прогнозована. Країна, а надто столиця – Відень, радо приймають росіян. Особливо, якщо у них солідний банківський рахунок. Літати напряму до Австрії росіяни не можуть. Авіакомпаніям із московії заборонили польоти до ЄС, але під боком є Сербія. До Євроспілки вона не входить, до санкцій проти росії не приєднується. Тому борти з москви у Белграді щодня приземляються. Але це не єдині авіаворота до Євросоюзу для росіян.

“Головний хаб, який ми зараз бачимо, для польотів до ЄС – це Стамбул. Це ключове місто, яке дає росіянам зможу потрапити до ЄС. І у другу чергу – це аеропорти, які знаходяться на Близькому Сході”, – запевнив авіаційний експерт Богдан Долінце.

Нічого особистого – лише бізнес. Країни, які тримають відкритими кордони для росіян, ще й добре на них заробляють. Наприклад, Грузія впустила на свою територію сотні тисяч московитів. І за це офіційний Тбілісі вже отримав понад 2 мільярди доларів. Стільки грошей переказали з росії до Грузії торік.

Сергій Барбу, “5 канал”

Читайте також: Обізвав “фашистами”: в Німеччині росіянин кинувся з кулаками на українку і її дитину – відео

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: росіянин спалив свій паспорт і звернувся до московитів

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *