Ексголову “Нафтогазу” Андрія Коболєва підозрюють у розкраданні майже 230 млн гривень: подробиці

Йому загрожує від 7 до 12 років за ґратами

Екскерівнику “Нафтогазу України” Андрію Коболєву оголосили підозру в розкраданні понад 229 мільйонів гривень. Йдеться про призначення ним премій за перемогу в арбітражі проти “газпрому”. Про це повідомляє пресслужба НАБУ, передає “5 канал”.

У НАБУ відзначили, що “суми цих премій істотно перевищують нормативно визначені розміри таких виплат”. Так, за даними НАБУ та САП, у травні 2018 року Андрій Коболєв всупереч вимогам законодавства видав наказ про преміювання працівників компанії.

Повідомляється, що на підставі документа тодішній керівник отримав гроші за “екстраординарні досягнення”. Йдеться про позитивне рішення у справі щодо контракту купівлі-продажу природного газу у 2009-2019 роках. Нині колишньому чільнику “Нафтогазу” загрожує від 7 до 12 років за ґратами.

Сам Коболєв у своєму Facebook написав, що дізнався про те, що йому готують підозру напередодні, коли перебував за кордоном. Тому вирішив повернутись в Україну та доводити свою правоту не тікаючи і не ховаючись.

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року Кабінет Міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління “Нафтогазу”. Аргументував тим, що 2020 року компанія отримала 19 млрд грн збитку. Новим головою призначили Юрія Вітренка, який раніше так і не зміг стати першим віцепрем’єром і міністром енергетики.

У США такий крок назвали “порушенням принципів корпоративного управління“, а посли країн G7 застерегли від політичного втручання в управління НАК. ЄС і міжнародні фінансові організації тоді теж висловили серйозне занепокоєння через втручання в роботу “Нафтогазу”.

Наглядова рада НАК після цього показово пішла у відставку.

Дивіться відео за темою: росіяни поставили німців у дуже неприємну позу – Андрій Коболєв

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *