Інгредієнти (орієнтовно на 6 порцій)
300 г горошин сухого нуту
Від 30 до 100 г (на Ваш смак) насіння кунжуту
Половина чайної ложки зіри
Часник – три зубки
Дрібка каррі
Дві столові ложки лимонного соку
Три столові ложки оливкової олії
Сіль (на Ваш смак)
Як приготувати хумус?
Промиваємо нут
Замочуємо нут у холодній воді на ніч (12 годин)
Зранку зливаємо воду
Заливаємо наш нут в каструлі свіжою холодною водою
Не солимо!
Доводимо до кипіння
Варимо на маленькому вогні до готовності (це приблизно дві години)
Воду зливаємо в окремий посуд
У суху сковорідку накладаємо прянощі та зіру
Прожарюємо їх до трьох хвилин, постійно перемішуючи
Пересипати спеції в кавомолку, щоб ретельно перемолоти
Чистимо часник
Охолоджуємо кунжут та подрібнюємо його у кавомолці
Насипаємо/наливаємо в блендер спеції/часник/сіль/оливкову олію/мелений кунжут
Ретельно збиваємо всі інгредієнти, які засипали в блендер
Далі додаємо порціями в блендер наш відварений нут
Збиваємо всю суміш до стану пюре
Додаємо невеликими порціями відвар з нуту, який ми налили в окремий посуд раніше, для правильної консистенції нашої майбутньої страви
Продовжуємо все ретельно подрібнювати
І нарешті солимо (до смаку)
Заправляємо страву лимонним соком
Ще раз все добре збиваємо
Нарешті наш домашній хумус готовий!
Викладаємо страву в піалу
Поливаємо хумус оливковою олією
Даємо настоятися смаколику в холодильнику приблизно дві години
Смачного!
https://espreso.tv/yak-prigotuvati-khumus-v-domashnikh-umovakh