В ОК “Південь” заявили про загрозу нових ракетних атак по Україні – удар може бути як точковим, так і масованим

Гуменюк вкотре закликала людей реагувати на повідомлення про повітряну небезпеку

В ОК “Південь” заявили про загрозу нових ракетних ударів по Україні. Про це повідомила керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк, пише “24 канал”.

Речниця каже, що удар може бути як точковим, так і масованим.

Гуменюк також розповіла, що росія продовжує зберігати в Чорному морі своє корабельне угруповання майже в тому самому складі, що було раніше. Щоправда, наші військові помітили деяку ротацію. Це пов’язано зі штормом.

За словами начальниці пресцентру, корабельне угруповання ворога залишає на бойовому чергування всі 6 ракетоносіїв. Серед них – два підводних.

“І це говорить про те, що загальний залп може сягати 40 ракет типу “Калібр”. Це досить потужна готовність. Можна говорити про небезпеку як поодиноких ракетних ударів, так і підготовку до масованого ракетного удару”, – заявила Гуменюк.

За її словами, певна активність авіації російських загарбників також спостерігається. І хоча московити заявляли про навчання, але навчально-тренувальний політ може запросто перетворитись на напад.

Тому Наталія Гуменюк вкотре закликала людей реагувати на повідомлення про повітряну небезпеку. 

Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України розповіла, що в росіян після досвіду з “москвою” є так звана ракетобезпечна зона.

“Вони усвідомлюють, що є зони ураження нашою зброєю. І туди ані руш. Тому вони тримаються за мисом Тарханкут в напрямку Новоросійська”, – пояснила Гуменюк.

Вороги роблять усе, щоб за нинішньої погоди зайти в пункти базування, але не наближаються на відстань, з якої їх можуть вразити ЗСУ. 

За словами керівниці пресцентру, на жаль, у них є перевага: “Навіть перебуваючи в так званій безпековій для себе зоні, вони (рашисти – ред.) здатні завдавати ураження по всій території України тими “Калібрами”, якими споряджені”.

Наталія Гуменюк додала, що у морі також є два десантні кораблі. Проте з нашого боку узбережжя Чорного моря готове дати відсіч ворогу та не допустити висадки ворожого десанту з моря. 

Нагадаємо, під час останнього масованого ракетного удару українські захисники знищили 25 із 38 російських ракет. На жаль, однією з незбитих була Х-22, яка знищила цілий під’їзд житлової багатоповерхівки у Дніпрі

Дивіться також відео: “Треба готуватися до важких днів, а можливо, й тижнів” – ДТЕК про ситуацію з електроенергією

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *