Столтенберг каже, що нові поставки зброї допоможуть в деокупації України – у США менш оптимістичні (Відео)

На Заході визнають важливість постачань озброєнь для успішного контрнаступу ЗСУ

Нові поставки озброєння, про які домовилися учасники зустрічі в Рамштайні у п’ятницю, 14 січня, допоможуть Україні відбивати російський наступ та визволяти окуповані території.

Про це у Twitter написав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Я вітаю значний новий пакет бойових можливостей, оголошений у Рамштайні для самооборони України. росія готується до нових наступів, тому необхідно терміново посилити підтримку, щоб Україна могла перемогти та повернути окуповані території”, – написав він.

У свою чергу, голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що українським силам буде важко деокупувати свої території вже у 2023 році.

Таку думку він озвучив на спільному із головою Пентагону брифінгу.

“З військової точки зору, я все ще вважаю, що цього року важко буде вигнати російські війська з усіх окупованих територій України. Та це не означає, що це не станеться. Але це буде важко”, – зауважив він.

Міллі вказує, що ЗСУ зможуть стабілізувати ситуацію на фронті та продовжити оборону. А успішність майбутніх контрнаступів, зокрема, залежить від злагоджень та поставок зброї.

“Я вважаю, що те, що може статися, – це продовження оборони, стабілізація лінії фронту. Очевидно, що залежно від навчання та постачань обладнання, цілком можливо, аби Україна досягла серйозних успіхів на тактичному і навіть операційному рівні, та звільнила максимально велику територію”, – резюмував він.

Дивіться також повний запис цієї пресконференції:

Як повідомляв 5.UA, у Німеччині відбулося 8-ме засідання “Рамштайну”. Раніше міністр оборони України Олексій Резніков оголошував три пріоритети для України на “Рамштайні”.

Голова Пентагону на засіданні заявив, що у війні в Україні настає переломний момент, а також що в росії значні бойові втрати та закінчуються боєприпаси

На “Рамштайні” вперше транслювали звернення президента Володимира Зеленського, який закликав учасників надати Україні ракети більшої дальності та винищувачі F-16. В уряді Нідерландів заявили, що потенційно готові обговорити надання Україні винищувачів F-16.

За підсумками засідання – таки і не вдалося схвалити рішення про західні танки для України.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, яке озброєння увійде в новий пакет допомоги від США.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *