Знайшла онуку в крові: історія дівчинки Мирослави, яка постраждала під час ракетного удару по Дніпру – сюжет (Відео)

Зв’язку не було, тож викликати швидку не змогли

У лікарнях Дніпра залишається 22 поранених після ракетного удару по багатоповерхівці. Серед них троє дітей. Найтяжча з них – 9-річна Мирослава. Дівчинка була у критичному стані. З моменту трагедії вона перенесла вже декілька операцій. 

“Вона в нас дуже терпляча, дуже відважна. Розмовляє, всіх упізнає вже”, – каже бабуся Мирослави Людмила Мовчан.

Бабуся 9-річної Мирослави крізь сльози згадує, як мало не втратила онуку. Того дня вони повернулися з крамниці. Сама понесла додому покупки, а дівчинка залишилася з друзями у дворі. Тоді і пролунав вибух.

“Я тільки зняла одяг і одягнула халат. І тут відкрилося вікно, сильно відкрилося – клуб диму і пил. І я побігла вниз шукати Мирославку”, – додала бабуся постраждалої дівчинки.

Пані Людмила знайшла онуку всю в крові в подертому одязі, як до них підбігла сусідка – лікарка-неонатологиня, яка після вибуху встигла вибігти з квартири.

“Страшне, що відбувалося. Дим, це гарище, буквально все горіло, диму жах скільки. Люди кричали. Боковим зором я побачила, що декілька дорослих на землі лежать. Я дитячій лікар. Побачила неподалік так метрів 20 від нашого під’їзду лежала дівчинка. Ця дівчинка, я її впізнала, її звуть Мирослава”, – розповіла дитяча лікарка Світлана.

Зв’язку не було, тож викликати швидку не змогли. Тому Світлана сказала чоловіку покласти дитину у власну машину, яка стояла у дворі, побита уламками.

“Слава богу, бензобак був цілий, вона не вибухнула, і вона була на ходу. І ми на руки цю дівчинку, поклали її на заднє сидіння. І буквально через дві хвилиночки ми її привезли сюди, у приймальне відділення”, – пояснила дитяча лікарка.

У Мирослави була мінно-вибухова травма, струс головного мозку, перелом двох стегон та уламкове поранення правої гомілки. Лікарі кажуть, швидка реакція їхньої колеги Світлани врятувала дівчинці життя.

“Є таке поняття “золота година”, якщо допомога надана за цю годину, набагато кращий прогноз. Стан дитини набагато кращий. Вона у свідомості, вона у повному обсязі годується, вона оперується, як потрібно, по плану. Вона стабільна з приводу дихальної системи, системи кровообігу”, – підсумувала в.о. завідувача відділення інтенсивної терапії Ольга.

У Мирослави позаду декілька операцій. А попереду – тривала реабілітація. Сусідку-лікарку Світлану рідні вважають почесною хрещеною дівчинки.

Юлія Вєжан, Олександр Пронський, Дніпро, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, Філатов припустив, якою могла бути ціль ворога у Дніпрі.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Пошуково-рятувальні роботи у Дніпрі завершено Олександр Хорунжий.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *