“Нікакой панікі нєт”: на московських будинках “висаджують” ППО, а окупанти мруть сотнями: хроніка 331-го дня повномасштабної війни (Відео)

Протистояння з ворогом не зупиняється ні на хвилину

Розвідка працює без зайвого галасу. Як повідомляє видання The Washington Post, минулого тижня директор ЦРУ Вільям Бернс був із таємним візитом у Києві. Мав розмову з Володимиром Зеленським і повідомив про найближчі плани москви. Варто згадати, що попередні візити чільника центрального розвідувального управління США також відбувалися без офіційних анонсів. Так само Бернс відвідував Київ у жовтні. А ще – рівно рік тому, за лічені тижні до великого російського вторгнення. І як потім повідомляли західні ЗМІ, це допомогло Україні ефективно зруйнувати плани ворога, зокрема, знищити російський десант у Гостомелі, що під Києвом.

Але тепер хтось невідомий збирається висаджуватися у москві. Другий день у мережі поширюють відео та фото систем ППО, якими тепер рясніє столиця тимчасової федерації. І навіть на даху міністерства нападу. Зенітно-ракетні комплекси можна побачити і поблизу резиденції путіна, у Підмосков’ї. В Офісі президента України поставили риторичне запитання, чи не хочуть у російському міністерстві ще раз розповісти про міжнародне гуманітарне право і системи ППО в житлових кварталах? Або чи не бажає кремлівський карлик вустами пєскова ще раз повідомити концепцію так званої “триденної спецоперації” і зайвий раз запевнити, що все йде за планом.

“Неймовірні зараз перебувають такі от панічні настрої, ви бачите, можливо, що показують, вони вже ЗРК “Панцир” поставили на будівлю міноборони, і це взагалі, ну це як Іван-Дурак на печі їде. Зрозуміло, що нормальні країни ставлять там модульні установки, які можуть автоматично збивати повітряні цілі, а вони прям машину з гусеницями, чи там на колісній базі прям на дахи будівель величезними кранами. Ну що тут дивуватися? Виходять з ситуації як можуть, так. “Нікакой панікі нєт”, – сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Справді, паніки немає, а фотографії та відео “фейкові”. Принаймні, така версія у депутатів оборонного комітету московської госдуми. Що ж, якщо окупанти не вірять власним очам, тоді ЗСУ доведеться провести процедуру корекції зору. Наприклад, за допомогою нових ударних FPV-дронів – збір коштів на який розпочав спецпідрозділ ГУР “Крила”. В українській розвідці кажуть, що хочуть придбати тисячу таких безпілотників. Адже саме їх можна використовувати як повітряну снайперську зброю на відстані до 10 кілометрів.

Сучасне озброєння допоможе зберегти життя наших захисників. І перевести в негативний статус життя ворогів. Впродовж минулої доби знищено ще майже 800 окупантів, також згоріли ще 3 російські танки і 6 бойових броньованих машин, 7 артилерійських систем та 7 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще чотири ворожих безпілотники.

Протистояння з ворогом не зупиняється ні на хвилину. Як повідомили в Генштабі, росіяни намагаються наступати на Запорізькому, Авдіївському та Бахмутському напрямках. Але ЗСУ тримають оборону. І фортеця Бахмут також тримається. А на одному з його головних символів – пам’ятнику з літаком на в’їзді до міста – з’явився ще один синьо-жовтий прапор. Українські бійці підняли стяг, прикрашений профілями з соцмереж тих волонтерів, які евакуйовували цивільних і привозили гуманітарну допомогу. Бахмут триматиметься попри все, переконані наші захисники.

“Ми в цьому місці перебуваємо більш як три місяці, і це фортеця України. Тут кожен воїн показує себе та свою міцність. Свою силу, скажімо так. Ми будемо боротися за кожне місто, за кожне місто в нашій державі. За кожне. Доки не вийдемо до кордонів, до наших державних кордонів”, – підсумував військовослужбовець ЗСУ Артур.

Олексій Пасак, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, під Соледаром бійці артбригади ЗСУ знищили одразу 25 “вагнерівців” в одній траншеї – відео.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

ЗСУ знищили на Херсонщині катер і два човни окупантів – Єрій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *