Перемога України сприятиме виведенню військ з Придністров’я, – голова МЗС Молдови

Про це заявив міністр закордонних справ та європейської інтеграції Ніку Попеску.

“У врегулюванні цього конфлікту є багато елементів, акторів, країн, інституцій, які мають значення. На даному етапі ми всі сподіваємося і бажаємо, щоб Україна перемогла в цій війні, звільнила власну територію, щоб ми могли продовжити роботу з мирної реінтеграції країни і роботу з виведення російських військ, які незаконно перебувають на нашій території, мирними методами, ось чого ми всі бажаємо”, – наголосив він.

На думку Попеску, війна Росії проти України змінила контекст для десятків держав по всьому світу, продовольчої безпеки в країнах Близького Сходу та Африки, і параметри функціонування самої Молдови.

“Але, як я вже сказав, ми всі чекаємо на перемогу України, яка дозволить нам у цьому новому контексті продовжити нашу роботу з мирного врегулювання придністровського конфлікту”, – додав він.

30 листопада Ніку Попеску заявив, що країна прагне зміцнити співпрацю з НАТО та наголошує на її нейтралітеті, закріпленій в конституції.
1 грудня Молдова на засіданні ОБСЄ закликала вивести російські війська з Придністров’я. Раду міністрів закордонних справ ОБСЄ закликали звернути увагу на склад боєприпасів, які лишилися ще з часів СРСР, у селі Кобасна, які розміщенні там незаконно. 

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/peremoga-ukraini-spriyatime-vivedennyu-viysk-z-pridnistrovya-golova-mzs-moldovi

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *