Як на підсумки “Рамштайну” реагують українські політики та експерти (Відео)

Допомога зміцнить нашу стійкість

Танковий “Рамштайн” не стався, та відбувся протиповітряний і бронетехнічний. Десь так можна схарактеризувати ті пакети, суми допомоги та кількість озброєння, що ухвалили після 8-го засідання Контактної групи з питань оборони України. Попри те, що Німеччина знову ухилилися та не дала ствердної відповіді на постачання танків Leopard, підтримка країн-партнерок колосальна. Для чого необхідні німецькі танки на українському полі бою та як експерти оцінюють засідання “Рамштайну-8” дізнавалася кореспондентка “5 каналу” Олена Рибінська.

“Немає раціональної причини постачати складну установку Iris-T чи Panzerhaubitze 2000 і не постачати танк. Тобто САУ постачати можна, а танк не можна. Друга причина – від німців і не вимагається Leopard чи Leopard 2. Вони мають дати згоду на реекспорт на постачання танків для тих країн в яких вони є на озброєнні, тобто дозвіл від ФРН”, – пояснив член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції “Голос” Сергій Рахманін.

Загалом можна підсумувати, що “Рамштайн” зміцнить нашу стійкість.

“Партнери принципові у своєму ставленні – вони будуть підтримувати Україну, скільки це необхідно для нашої перемоги. Так, ще доведеться поборотись за постачання сучасних танків, але щоденно ми робимо сильнішою очевидність безальтернативності того, що рішення щодо танків має бути ухвалене”, – запевнив президент України Володимир Зеленський.

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко зауважив: “Номенклатуру розширюють навіть тими типами озброєння, які “ні, ні ви ніколи не отримаєте”. Наприклад ЗРПК Patriot, а потім дивувати М2 Bradly і що навряд чи отримаємо, казала. В новому пакеті присутні і Striker одні із новітніх БТР від США. Велика Британія надає західного зразу танки Challenger 2 до того виключно радянські зразки надавали”.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Читайте також: Є допомога, про яку не можна говорити, і прорив щодо Leopard – Резніков про підсумки Рамштайну

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 100 сучасних танків, які можуть змінити ситуацію на полі бою в Україні – прем’єр Польщі

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *