Як у Києві проходило прощання з керівництвом МВС, загиблим в авіакатастрофі у Броварах – сюжет (Відео)

Окрім посадовців і колег попрощатися прийшли звичайні українці

Україна прощається із жертвами авіатрощі у Броварах. Так, у столиці в останню путь провели керівників та співробітників Міністерства внутрішніх справ. Віддати шану загиблим прийшли рідні, друзі та посадовці.

Кортеж із тілами загиблих повільно рухається від Міністерства внутрішніх справ, де вони працювали до трагедії над Броварами. На дорозі багато людей з квітами. Так само багато їх в Українському домі, де починається церемонія прощання. Труни, вкриті синьо-жовтими стягами. Вшанувати загиблих та підтримати їхніх рідних прийшов президент України Володимир Зеленський з дружиною.

18 грудня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський із колегами летіли у відрядження в “гарячу точку”. У Броварах гелікоптер з невідомих причин, розбився неподалік дитячого садочку. За кілька хвилин до трагедії Олексій Данілов отримав смс повідомлення від Дениса Монастирського.

“Що сталося ми обов’язково з’ясуємо. Тому що це для нас дає честь зрозуміти, що відбулося зранку 18 числа”, – повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Віддати шану прийшли колеги по Міністерству і по парламенту.

“Він був готовий загинути у будь-який момент. У лютому, за тиждень до війни, він був під обстрілом, неподалік від Бахмута, виїжджав на передній край. До речі, його відрядження було пов’язане з тим, що він повинен бути в Бахмуті”, – розповів радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Президент України (2014-2019), лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко зауважив: “Від нас залежить, щоби справа задля якої вони віддали життя, була доведена до нашої перемоги. Від нас залежить, щоб ті, хто прийшов на нас з війною на нашу землю, були покарані”.

Спогадами про міністра поділився азовець Богдан Кротевич.

“Він запам’ятався мені, як патріот, який намагався все зробити для нашої перемоги. Це основна його заслуга”, – сказав Богдан Кротевич.

Під час церемонії на екранах світлини загиблих. Один із них – Євгеній Єнін, перший заступник міністра.

“Він був справжнім чоловіком, справжнім професіоналом, справжньою людиною. Він був дуже енергійним, і він був завжди оптимістом. Казав, що ми переможемо, казав, що для цього треба робити сьогодні, завтра та післязавтра. У нього завжди був план”, – пригадує Дмитро Разумков.

У вертольоті був і фотограф МВС та військовий Микола Анацький. Це він зробив світлини “азовців” після полону, які облетіли весь світ.

“У нього на минулих вихідних виповнилося лише 34 роки і в нього маленька дитинка зовсім”, – запевнила речниця Шевченківського управління поліції Анна Зубрєва.

На борту гвинтокрила були також держсекретар МВС Юрій Лубкович та співробітники міністерства – Михайло Павлушко, Андрій Маринченко і Тетяна Шутяк.

“Нічого б не було, якби не страшна, не проголошена і жорстока війна, яку веде російська федерація проти України. Ми це маємо пам’ятати, маємо пам’ятати цих людей. Для України і українців кожне втрачене життя – це трагедія”, – наголосив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Окрім посадовців і колег попрощатися прийшли звичайні українці. Чимало з них не були знайомі із загиблими. Величезні черги на вході до Українського дому, оберемки квітів. Людям важко було стримати емоції.

“Я прийшла підтримати цвіт нації. Це дійсно патріоти нашої країни. Біль. У душі біль і пустота. Одне питання: “За що?”, – питає киянка Тетяна Сербин.

Віталій Залевський, Орест Пона, “5 канал”

Дивіться також: “Вертоліт зробив 3 кола і почав знижуватися в бік дитсадка” – що розповідають очевидці про авіакатастрофу у Броварах

Читайте також: Євросоюз у жалобі разом з Україною: політики ЄС висловили співчуття у зв’язку з трагедією у Броварах.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *