“Україна та Європа переможуть у війні, з Німеччиною чи без неї” – прем’єр Польщі про танки (Відео)

У Варшаві готові будувати коаліцію держав, готових поділитися сучасними бронемашинами з Києвом

Якщо Німеччина не погодиться передати Україні танки, то буде створена нова коаліція.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький інтерв’ю агентству РАР.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Він вважає поведінку офіційного Берліна неприйнятною та не розуміє, що ще має статися, аби там “відкрили очі та почали діяти відповідно до потенціалу Німеччини”.

“Вони не мусять активізувати 100% своїх ресурсів, 30% було б достатньо, навіть 10% вже було б прогресом”, – зауважив політик.

Моравецький додав, що якщо Німеччина не готова робити щось сама, – то мала би принаймні не зв’язувати руки іншим союзникам. Тому Варшава допускає створення коаліції з передачі танків Україні вже без участі Берліну.

“Якщо згоди Німеччини на “Леопарди” так і не буде, то ми будуватимемо меншу коаліцію держав, готових поділитися сучасними танками з Україною. Ми не будемо просто спостерігати, як Україна стікає кров’ю… Україна і Європа переможуть у цій війні – з Німеччиною або без неї. Від Німеччини зараз залежить, чи хочуть вони приєднатися до місії та спинити російське варварство, чи обирають мовчки спостерігати і увійти в історію як ті, хто був на неправильному боці”, – наголосив польський прем’єр.

Як повідомляв 5.UA, у Рамштайні так і не схвалили рішення про танки для України.

Дивіться також відео на тему: Дайте Танки для ЗСУ! Шольца застерігають не повторювати помилку Меркель і не задобрювати путіна

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *