Україна підписала меморандум про співпрацю з Фінляндією у сфері цифровізації

Про це інформує Міністерство цифрової трансформації України.

“Ми вдячні Фінляндії за підтримку цифровізації в Україні у такий складний час. Підписаний меморандум допоможе підсилити цифрову трансформацію та модернізацію телеком-інфраструктури в Україні. Також будемо переймати найкращі практики для запобігання кіберзагрозам та гібридним загрозам і розвивати цифрову стійкість держави”, – сказав віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Також під час зустрічі Федоров та міністр з питань транспорту та зв’язку Фінляндії Тімо Гаракка обговорили обмін досвідом та співпрацю країн у розбудові цифровізації.

“Я дуже вражений роботою, яку зробила Україна для просування цифровізації. Цією угодою ми вже заглядаємо в період відновлення України. Я вірю, що ми можемо багато чого навчитися один в одного”, – додав Тімо Гаракка.

Повідомляється, що завдяки меморандуму країни обмінюватимуться досвідом у сферах цифровізації, інформаційних технологій та кібербезпеки, а також у сфері відбудови та модернізації інфраструктури.

Мінцифра та Amazon Web Services підписали меморандум: Україна отримає $75 млн підтримки.  
20 січня міноборони Фінляндії анонсувало 12 пакет військової допомоги для українських воїнів, туди увійшло важке озброєння та боєприпаси. 
USAID у Давосі розпочала обговорення з іншими країнами щодо потенційного використання української “Дії” як шаблону для створення власних програм для цифровізації урядів.
Естонія на базі українського застосунку “Дія” створила власний додаток для цифрової трансформації уряду – mRiik.  

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/ukraina-pidpisala-memorandum-pro-spivpratsyu-z-finlyandieyu-u-sferi-tsifrovizatsii

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *