У Києві пройшов безпековий форум: про що говорили – включення (Відео)

Одна з учасниць закликала реформувати міжнародну систему права

Україна переможе завдяки силі народу. Про це на Київському безпековому форумі заявила амбасадорка Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк, яка нині з візитом у столиці. З лекцією на заході виступила і нобелівська лауреатка премії миру Олександра Матвійчук. Про що ще говорили, дізнавалася журналістка “5 каналу” Лідія Середюк.

Так, правозахисниця Олександра Матвійчук, яка 2022 року отримала Нобелівську премію миру, виступила із закликами реформувати міжнародну систему права. Бо, як зазначає, за усі 9 років російсько-української війни, воєнні злочинці, що вдерлися в Україну, так і не були покараними.

Справедливо, на її думку, було виключити росію з Ради безпеки ООН, бо ця країна-терористка продовжує порушувати всі норми міжнародного права. Окрім цього, на безпековому форумі були присутні дипломати: амбасадорка Сполучених Штатів в Україні зазначила, що наша держава переможе у війні завдяки силі народу. А Ілля Самойленко, офіцер управління розвідки полку “Азов” додав: щоби побороти ворога, слід бути міцними та акумулювати свої ресурси.

“Ми не залишимося в історії героями однієї битви, ще всі битви попереду, і я розумію, що для цього нам треба об’єднати й акумулювати дуже багато ресурсів, дуже багато зусиль. Зараз ми дійсно маємо війну на виснаження, і ми не можемо програти в ній. У нас немає права, у нас немає вибору, а тільки один варіант – це перемога”, – зауважила голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук.

Офіцер полку “Азов” Ілля Самойленко запевнив: “Зараз, коли ми зіштовхнулися із величезною кількістю воєнних злочинів, які не в змозі переварити навіть найкраща правова система у світі, нам потрібна міжнародна підтримка. Нам потрібно створити міжнародний трибунал і притягнути путіна, лукашенка та інших воєнних злочинців до відповідальності”.

Читайте також: Уже у 2023 році: Зеленський назвав умову швидкої перемоги України

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 100 сучасних танків, які можуть змінити ситуацію на полі бою в Україні – прем’єр Польщі

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *