Кидають техніку і БК: у керівництві рф є саботажники, які хочуть швидкої поразки росії – Березовець (Відео)

Під час втечі з Харківщини росіяни не підірвали власні склади, хоча мали таку можливість

російські військові навмисно псували і псують свою техніку. Йдеться про саботаж серед офіцерського складу ворожої армії. Про це розповів політолог, журналіст, офіцер 1-ї окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна ЗСУ Тарас Березовець у програмі “Час: Online” з Марією Скібінською на “5 каналі”.

“Я можу підтвердити, наприклад, що російські військові навмисно псували і продовжують псувати свою техніку, залишати нам повні склади боєприпасів. З якою метою? Вони не хочуть воювати. Саботаж, при чому не на рівні солдатів, не на рівні рядового складу, а на рівні офіцерів почався”, – пояснив Березовець.

Він зауважив, що під час втечі з Харківщини росіяни не підірвали власні склади, хоча мали таку можливість. І цими боєприпасами ЗСУ тепер обстрілюють окупантів, які паразитують на Донеччині.

“Вони ж коли відходили з Харківської області… Наш наступ почався 6 вересня, а остаточно ми визволили територію після 12 вересня. Зачистки тривали ще близько двох тижнів. Вони (росіяни – ред.) виходили з Куп’янська й Ізюма – іншими словами, тікали – 11-12 числа. В них був майже тиждень, щоб знищити величезні склади. Ми заходили в Куп’янськ, в Ізюм, у Шевченкове – всі склади були цілі”, – сказав військовий.

Він додав, що підірвати склади в умовах втечі – це питання кількох годин.

“Тобто, якщо вони за тиждень не підірвали свої склади, все там кинули, не вивезли, залишили – я це сприймаю чисто як саботаж. Вони спеціально це залишили. Чому? В керівництві російських збройних сил очевидно є саботажники не рядового рівня, які хочуть, щоб росія програла якнайшвидше”, – переконаний він.

Читайте також: Збудовано за “совєтів”: як російські енергетики допомагають бомбити Україну – сюжет

Дивіться відео за темою: МІНУС 5 БМП, ворожий ТАНК та близько 30 рАШИСТІВ на ЗАПОРІЗЬКОМУ НАПРЯМКУ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *