Резніков прийняв відставку свого заступника через скандал із закупівлями у Міноборони

У Міноборони наполягають, що всі обвинувачення є безпідставними

Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку після скандалу зі звинуваченням Міноборони у закупівлі харчів для військових за завищеними цінами. Міністр оборони Олексій Резніков уже схвалив відставку.

“В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних із закупкою послуг харчування”, – йдеться у повідомленні Міноборони.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/news_5ua/37649″]

У міністерстві наголошують, що “озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними”, так попри це “заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком у традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла”.

Нагадаємо, 21 січня ЗМІ оприлюднили частину контракту Міноборони на 13,16 млрд грн, у якому вказано, що низка харчових продуктів закуповується за цінами, що значно перевищують вартість таких продуктів у супермаркеті.

Згодом міністр оборони Олексій Резніков пояснив, що у цю ціну входить також транспортування продуктів у різні військові частини, а також приготування їжі у деяких випадках. Окрім того, Резніков пояснив, чому у цьому документі яйця виявилися по 17 грн.

У НАБУ заявили, що через можливі зловживання із закупівлями продуктів у Міноборони вже проводиться розслідування.

Дивіться відео за темою: Скандал з продуктами для військових: реакція Міноборони

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *