США найближчими днями очікують хороших новин від Німеччини щодо постачання Україні танків (Відео)

Водночас міністр оборони Німеччини Пісторіус заявив, що Берлін все ще не ухвалив рішення щодо передачі танків Leopard Україні

Рішення про надання Україні західних танків ухвалять найближчими днями. Про це заявив представник Держдепу Сполучених Штатів Нед Прайс.

У Білому домі переконані: Німеччина не блокуватиме експорт танків Leopard до України. Готові допомогти і німецькі зброярі з концерну Rheinmetall. Вже заявили: якщо уряд дасть дозвіл, зможуть надати Україні 139 танків до кінця цього року.

“Найближчими годинами чи днями ми, можливо, почуємо новини від Німеччини (щодо постачання танків Україні ред.), – сказав американський чиновник.

За передачу сучасних танків Україні і головний дипломат Європи Жозеп Боррель. Він на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС заявив: держави Євросоюзу, які бажають надати танки Україні, зможуть це зробити без жодних перешкод. 

“Те, що ми зрозуміли з наших дискусій, Німеччина не планує забороняти експорт своєї зброї, якщо будь-яка країна Євросоюзу має намір надати її Україні. Ми і надалі підтримуватимемо Україну, адже вона повинна перемогти у цій війні. Сьогодні ми досягли політичної домовленості про 7-й транш військової підтримки. Це ще близько 550 мільйонів євро на підтримку українських сил та військових, які тренуються на території Європейського Союзу”, – зауважив Жозеп Боррель.

Водночас міністр оборони Німеччини Пісторіус заявив, що Берлін все ще не ухвалив рішення щодо передачі танків Leopard Україні.

Своєю чергою генсек НАТО Столтенберг сказав, що рішення щодо танків буде скоро.

“Ми обговорили танки. Консультації між союзниками продовжаться, і думаю, у нас скоро буде рішення”, – сказав він.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що якщо Німеччина не погодиться передати Україні танки, то буде створена нова коаліція.

Міністерка закордонних справ ФРН заявила, що уряд Німеччини не заперечуватиме, якщо Польща передасть Україні танки Leopard 2. 

Згодом ЗМІ повідомили, що Словаччина та Чехія підтримують ідею постачання Україні танків Leopard.

Дивіться також відео на тему: Дайте Танки для ЗСУ! Шольца застерігають не повторювати помилку Меркель і не задобрювати путіна

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 100 сучасних танків, які можуть змінити ситуацію на полі бою в Україні – прем’єр Польщі

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *