США можуть оголосити про надання Україні танків Abrams вже цього тижня – ЗМІ

Білий дім поки не коментує повідомлення офіційно

Видання The Wall Street Journal із посиланням на американського високопосадовця зазначає, що адміністрація президента США Джо Байдена “схиляється” до відправлення Україні “значної кількості” танків Abrams M1 й оголошення про це може бути зроблене вже цього тижня. Про це повідомляє “Голос Америки”.

“Як зазначає газета, це повідомлення може стати частиною “ширшого дипломатичного порозуміння з Німеччиною”, в межах якого Берлін може погодитись надати Києву невелику кількість власних танків Leopard 2, а також схвалити рішення інших країн, зокрема, Польщі, передати українській стороні німецькі танки зі своїх запасів”, – зазначили у виданні.

Білий дім поки не коментує повідомлення офіційно.

“WSJ зазначає, що зміни в позиції США відбулися після розмови 17 січня між президентом Джо Байденом і канцлером Німеччини Олафом Шольцом, під час якої пан Байден погодився розглянути можливість надання танків Abrams всупереч рішенням Пентагону. Високопосадовець з Німеччини сказав, що це питання було предметом інтенсивних переговорів між Вашингтоном і Берліном понад тиждень”, – розповіли у виданні.

За інформацією ЗМІ, “двоє високопосадовців повідомили також і Reuters, що Сполучені Штати припиняють свій спротив ідеї відправлення Abrams в Україну. Однак, за їхніми словами, вони ще не в курсі щодо остаточного рішення США надати американські танки Україні. Пентагон поки не коментував новину на запит агенції”, – підсумували в повідомленні.

Читайте також: Німеччина передасть Україні танки Leopard 2 – Spiegel.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 

Володимир Огризко про передачу Україні танків Leopard 2.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *