ВАКС відправив ексзаступника міністра розвитку громад Лозинського під цілодобовий домашній арешт

Під час обшуків в офісах ділків вилучили 920 тис. грн та майже $39 тис.

Вищий антикорупційний суд відправив ексзаступника міністра розвитку громад і територій Василя Лозинського під цілодобовий домашній арешт. Рішення ухвалили на засіданні 24 січня, повідомляє пресслужба суду. Лозинського підозрюють в отриманні хабаря $400 тис.

Вищий антикорупційний суд заарештував пособника ексзаступника міністра розвитку громад Василя Лозинського з альтернативою внесення застави в розмірі понад 800 тисяч гривень.

“У вівторок, 24 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та застосував до ймовірного пособника у справі про надання неправомірної вигоди ексзаступнику міністра розвитку громад запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 805 200 грн”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, спійманого на величезному хабарі заступника міністра Лозинського звільнили. 22 січня зранку в НАБУ підтвердили затримання урядовця. Вже колишнього посадовця звинувачують в отриманні хабаря розміром у $400 тис. Ці гроші він начебто взяв за укладання договорів на закупівлю генераторів та іншого обладнання і техніки за завищеними цінами. Затримали Лозинського під час одержання коштів. Ще одного учасника злочинної групи схопили вночі під час спроби перетнути державний кордон. Під час обшуків в офісах ділків вилучили 920 тис. грн та майже $39 тис. Кримінальне провадження розслідують за статтями “зловживання владою” та “одержання неправомірної вигоди”.

“Як встановило слідство, низка посадових осіб центральних і регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Для цього – вступили у змову з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 млн грн вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Ті, як з’ясувало слідство, мали за це передати держслужбовцям зазначену вище суму як “винагороду”, – повідомили в НАБУ.

Дивіться відео за темою: ДБР викрило на хабарі заступника начальника тернопільської податкової

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *